АПЕЛ: КОВИД ПАЦИЈЕНТИ И ЊИХОВИ КОНТАКТИ ДА ПОШТУЈУ ОБАВЕЗНУ ИЗОЛАЦИЈУ

Општина и Дом здравља Херцег Нови апелују на грађане да се током ковид пандемије понашају у складу са епидемиолошким мјерама и конкретним упутствима.

Како је наведено у заједничком сапоштењу, од пресудне је важности да се ковид пацијенти и њихови контакти понашају одговорно и у складу са упутствима, која су више пута истицана:

  • Ковид пацијенти, тачније они који су обољели од ковид инфекције, налазе се у обавезној кућној изолацији.
  • Њихови укућани, такозвани контакти, морају издржавати двоседмичну изолацију и аутоматски се сматрају позитивним на ковид инфекцију, иако она није лабораторијски доказана.

Примијећено је интензивно кретање особа које представљају контакте, дакле укућана оних који су ковид позитивни, по граду, бројним градским установама, па чак и згради Дома здравља, што је недопустиво. Особе које су контакти ковид пацијената у обавези су да се придржавају мјера изолације и не могу се слободно кретати градом и посјећивати установе. Општина и Дом здравља ће у сарадњи са МУП-ом интензивирати надзор над ковид позитивним пацијентима и подједнако њиховим контактима, како би утицали на понашање грађана и осигурали поштовање мјера.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here