Апел Чистоће: Одлажите отпад у контејнере

У предузећу Чистоћа ДОО Херцег Нови ових дана радници на јавним површинама имају пуне руке посла. После периода обилних киша, користе сваки сунчан дан да организују акције рашчишћавања дивљих депонија којих, нажалост, има на све стране.

Како наводе из овог предузећа, док се запослени на јавним површинама труде да град буде чист, несавјесни суграђани у приградским насељима праве дивље депоније.

– У претходних неколико дана једна таква очишћена је у Марићима – Зеленика, затим је очишћена дионица пута са Каменог до Мељина, а потом су прешли у Мојдеж и Ратишевину. На скретању за Доњи Мојдеж (према Тијесном кланцу) пронађена је велика депонија кућног отпада, флаша, лименки и разног другог отпада којем је мјесто у контејнеру, а никако у природи. За рашчишћавање ове дивље депоније биће потребно неколико дана –  казали су из Чистоће.

Осим рашчишћавања приградских насеља од непрописно баченог отпада, у Чистоћи су ангажовани и на кошењу растиња уз магистрални пут, са жељом за што љепшом сликом Херцег Новог.

Из Чистоће апелују на суграђане да отпад бацају у контејнере, да жар и пепео никако не одлажу у њих, као и да су на располагању за сваки договор око одлагања кабастог отпада.

1 COMMENT

  1. Baca se smece, dje ko stigne…
    Pila se i unistava zelenilo, kako ko stigne…
    Setaju se kerovi, a vlasnici ne kupe izmet za njima…
    GENERALNO POSTALINSMO GRAD NEKULTURE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here