Андрија Мандић изабран за предсједника Скупштине Црне Горе

Предсједник Нове српске демократије и један од лидера коалиције За будућност Црне Горе, Андрија Мандић изабран је за предсједника Скупштине Црне Горе. За Мандића је гласало 49 посланика. У гласању није учествовала опозиција.

Он је, након полагања заклетве у Скупштини Црне Горе, казао да је потребан стални дијалог, са јасном жељом свих учесника да се заврши договором, а не диобама.

Мандић је навео да ће попис почети 30. новембра и да ће наредних дана бити обезбјеђене све додатне мјере заштите, које ће омогућити његову бољу контролу и обезбиједити да сваки грађанин може имати лични увид у податке Монстата који се односе на њега.

По његовим ријечима Црна Гора је дуго чекала вријеме „да има овако јаку демократску већину“.

Мандић је казао да чврсто вјерује и да ће урадити све што је у надлежности предсједника Скупштине да ускоро изаберу врховног државног тужиоца, судију Уставног суда и недостајуће чланове Судског савјета.

Он је поручио да је помирење у Црној Гори изузетно важно.

Прије гласања опозиција напустила сједницу. Гласању нису присуствовали посланици Демократске партије социјалиста (ДПС), Социјалдемократа (СД), Бошњачке странке (БС), Демократске уније Албанаца (ДУА) и Грађанског покрета (ГП) УРА.

Мандић би, како се очекује, требало да закаже нову сједницу Скупштине на којој ће бити изабрана 44. Влада Црне Горе.

Испред зграде Скупштине опозиција је вечерас организовала протест.

У наставку сједнице вечерас су за потпредсједнике Скупштине Црне Горе изабрани су Борис Пејовић из ПЕС-а и Зденка Поповић из Демократа.  Утврђено је и да ће Скупштина имати четири потпредсједника.

Изабрани су и чланови Административног одбора, чија ће предсједница бити Јелена Недовић (ПЕС).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here