Анђела Јакшић Стојановић: Лица која шаљу пријетеће мејлове строго казнити

Због пријетећих мејлова, јутрос је била прекинута настава у неколико основних школа у Херцег Новом. Након што је утврђено да је ријеч о лажним дојавама у три основне школе настава је редовно настављена, док се у Средњој школи „Иван Горан Ковачић“ одвија онлајн. Министарка просвјете науке и иновација Анђела Јакшић Стојановић која борави у Херцег Новом нада се да ће починилац бити брзо пронађен и адекватно санкционисан.

Последњих дана пријаве о лажним дојавама о бомбама  добијају школе у Херцег Новом, Тивту и Котору. Министарка просвјете подсјетила је да су починиоци пронађени за Котор и Тиват и да је ријеч о малољетним лицима, седамнаестогодишњацима који очигледно, како истиче, на тај начин проводе слободно вријеме. Додала је да сарађују са Управом полиције и нада се да ће се ускоро открити и починилац када је у питању Херцег Нови.

-Важно је да се адекватно санкционишу млади који учествују у овим причама и родитељи, јер смо дошли у ситуацију да је онемогућена организација наставе у приморским градовима управо због оваквих ствари. По последњим информацијама које смо добили надамо се да ће и у Херцег Новом брзо бити пронађен починилац, а до тада ћемо видјети онај модел који сад примјењујемо, а то је организација онлајн наставе јер ни у ком случају не смијемо угрозити безбиједност дјеце ни у једној општини укључујући и Херцег Нови, казала је  Јакшић Стојановић.

Онлајн настава ремети и ученике и родитеље и цијели образовни систем, казала је Јакшић Стојановић.

-Инсистираћемо на врло строгим казнама јер све ове ситуације које смо имали до сад доводе до закључка да се ради о малољетним лицима која на овај начин угрожавају функционисање образовног система, казала је Јакшић Стојановић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here