Aмфитеатар код дворане „Парк“ враћа стари сјај

Простор амфитеатра испред палате Буровина ових дана интезивније се уређује, како би био спреман за Филмски фестивал, али и за афирмацију младих умјетника и концерте.

Према ријечима Данила Бабовића из ЈУК Херцег Фест која управља амфитеатром, остало је чишћење графита и пролаза око зграде дворане „Парк“.

-Сада смо се највише базирали на то да се овом простору врати стари сјај, како и треба да изгледа један амфитеатар, а не да је под графитима. Наредних дана ће бити завршено уређивање како би омогућили реализацију свега чему смо планирали да се посветимо, да се амфитеатар врати неким алтернативним новским умјетницима који ће коначно имати свој прострор гдје могу да покажу оно што знају и што их чини срећним.

Поред музичких програма за младе Новљане који желе да се афирмишу, амфитеатар ће пружити и могућност играња мањих позоришних форми, информише Бабовић.

-Ово је богомдан простор за монодраму или дуодраму. Идемо тим путем да се тај сјај врати, што заслужује и позориште и Јавна установа културе, тако да ћемо се посветити томе да дамо тај један простор првобитно нашим Новљанима, јер су тврђаве пребукиране. Идеја је да овај простор оставимо као неку увертиру за све те догађаје који нас чекају на тврђавама Канли кула и Форте маре.

Амфитеатар херцегновског позоришта често је на мети вандала, а чишћење пјескарењем обављано је у више наврата. Ово култно мјесто посјећивале су генерације Новљана. Посљедњих година, међутим, палата Буровина и амфитеатар су затворени и запуштени.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here