Алијев нови изазов Дилана Прашовића    

Дилан Прашовић

Боксер Дилан Прашовић из Херцег Новог  11. маја у Келну бориће се против Мурада Алијева за WBC internacional silver  титулу у супертешкој категорији, саопштено је из његовог штаба. За  овај меч Прашовић припреме обавља у Херцег Новом.

-Припреме за меч у Келну протичу у најбољем реду. Након доласка из Београда наставио сам да тренирам по плану и програму  тренера Момчила Златичанина. Већ четири мјесеца сам у погону, осјећам се добро и вјерујем да ћу бити максимално спреман за меч који је од великог значаја не само за мене већ и уопште за црногорски бокс, пошто је елиминациони за свјетску титулу. Што се тиче наступа на Европском првенству у Београду могу да кажем да сам задовољан јер сам био надомак медаље, а скоро десет година се нисам борио у аматерском рингу, због скидања килаже. Задњих десет година када сам скидао и по 15 килограма ради крузер категорије противници су ми налазили слабу тачку. Радимо на томе да ми то буде предност у борби са Алијевим. Знам да ће ми и он ту тражити „слабу тачку“, а ја бих требао да му одговорим на прави начин. Надам се да ћу санирати повреду са којом кубурим до суботе и да ћу максимално бити спреман за борбу која ме очекује Келну, рекао је Прашовић.

До сада на профи рингу Дилан Прашовић је имао  20 борби, у којима је забиљежио 17 побједа (14 нокаутом) и три пораза.

-Након успјешних преговора са највећом промотерском кућом у Њемачкој договорена је борба за другу по значају титулу WBC international silver у супертешкој категорији. Њемци су препознали квалитет нашег борца, а ми смо пристали на борбу иако се ради о веома опасном ривалу, који до сада није поражен на профи рингу. Међутим, свјесни смо да се до врха долази преко најбољих, рекао је Диланов менаџер Тодор Зечевић.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here