АКО МЈЕРЕ НЕ БУДУ УКИНУТЕ, УГОСТИТЕЉИ ИХ НЕЋЕ ПОШТОВАТИ

Уколико Министарство здравља и Институт за јавно здравље до 9. фебруара не укину актуелне епидемиолошке мјере, црногорски угоститељи, али и музичари их више неће поштовати, поручено је на данашњем протесту у Подгорици.

Како наводи члан удуржења угоститеља Црне Горе Момо Сладаковић, епидемиолошке мјере више немају смисла.

– Једини смо којима је укинуто правно на рад. Након читаве ситуације у којој се сада налазимо, не видимо разлог да нам ограничења не буду укинута – наводи он.

Према ријечима Предрага Кажића из Удружења естрадних умјетника, захтјеви су да надлежни органи коначно уваже специфичност посла музичара, који су у блокади од Нове године и једини у региону који не раде.

Он сматра да су одлуке нелогичне, с обзиром на то да је у тржим центрима дозвољен улаз без икаквих потврда.

– Евидентно је да смо и са посљедњим донешеним мјерама изигнорисани. Наиме, четвртина стадиона може бити попуњена, али већ поменута весеља нису могућа. Морам рећи да је ријеч о великој индустрији, ту су колеге из евент центара, дисконти пића, произвођачи хране, салони вјенчаница и други –  навео је он.

Кажић је казао да су у разговору са директором ИЈЗ др Игором Галићем имали увјеравање да ће мјере према музичарима и угоститељима постепено бити укидане. До тога, међутим, није дошло.

Како истиче, постоји могућност да се у договору са удружењима естрадних умјетника, угоститеља, ивент центара направи додатни напор, како би се уложио додатни напор да се испоштују одређене епидемиолошке мјере у смислу прируства на тим догађајима. У супротном из Удружења естрадних умјетника најављују радикализацију протеста.

Чланови удружења угоститеља Подгорице и Црне Горе, естрадних умјетника и извођача окупили су се испред Министарства здравља, како би изразили незадовољство поводом актуелних епидемилошких мјера.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here