АКЦИЈА СРЕЂИВАЊА КУЋИЦА У АЗИЛУ НА ДИЗДАРИЦИ

Након зимске паузе у Азилу на Диздарици започели су уређивање простора у којем бораве пси. Група волонтера офарбаће кућице и очистити боксове у којима тренутно живе 83 пса.

Акција је организована спонтано, прича за РТХН волонтерка Слађана Ковачевић, јер су кућице у доста лошем стању, вјетар их је током зиме оштетио.

– Договорили смо се да фарбамо и поправљамо кућице. То нисмо могли сами, па смо у помоћ звали Николу Самарџића, тако да је све што је данас урађено његова заслуга и његове екипе – истиче она и обећава да ће све кућице до краја дана бити офарбане.

Предсједник Скупштине Никола Самарџић прича да се радо одазвао позиву, који су упутили волонтери, апо договору изабрали су нерадан дан – недјељу. У плану је поправка кућица, чишћење простора у којем бораве пси, а у наредном периоду биће избетонирани поједини дјелови Азила.

– Изашли смо данаса да средимо Азил, на позив волонтера. Овдје је неких 15-ак кућица које су у веома лошем стању и које ћемо да обновимо, као и неких 20-ак старијих кућица, које ћемо да офарбамо. Дошло нас је око 15 људи, који су имали вољу и жељу да помогну волонтерима. Надам се да ћемо до краја дана успјети све да завршимо – казао је Самарџић.

Управник Азила Радоје Жујевић похвалио је сарадњу са волонтерима, који несебично помажу одржавању привременог склоништа за псе.

– Дошло нам је данас око 15 волонтера, уз нас четверо запослених. Радимо што више можемо, пошто смо се окупили у оволиком броју – казао је он.

Жујевић је објаснио да је посљедњих шест мјесеци покренуо акцију чиповања и вакцинације паса, због чега је апеловано на заинтересоване, који имају услова, да посјете Азил и усвоје љубимца.

– Нема никаквих трошкова. Направимо уговор. Пса добијају уредно вакцинисаног и чипованог. Потребно је само донијети лични документ – објашњава Жујевић. Током прошле године, како је казао, удомљена су 34 пса. Али од почетка ове године тек седам. Прича да је ситуација таква да би тренутно више људи оставило своје љубимце у азилу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here