Акција “Солидарност на дјелу” сутра у Херцег Новом

Под слоганом “Ваше мало је некоме пуно”, Црвени крст Херцег Нови сутра (субота, 10. децембар) организује традиционалну, другу годишњу акцију солидарности.

То је прилика да прикупе помоћ за социјално угрожено становништво, казала је за РТХН секретарка Црвеног крста Херцег Нови Милена Шћекић, и позвала све који су у могућности да подрже акцију.

-Нажалост, све је више лица која су у стању социјалне потребе, лица којима је потребна помоћ у виду хране, хигијене, љекова, кућних потрепштина и разних артикала, тако да 10. децембра организујемо акцију у сарадњи са великим трговинским ланцима. То су традиционално „HD Laković“, „Воли“ и „Идеа“, и овим путем позивамо све да се придруже акцији.

Циљ је прикупљање хране и средстава за хигијену за социјално угрожене суграђане: старија лица, лица са инвалидитетом, породице без примања и све друге у стању потребе. Акција ће трајати од 10:00 до 19:00 сати, а волонтери Црвеног крста ће грађанима објашњавати на који начин могу да помогну.

-Волонтери ће бити распоређени у “HDL”-у Суторина, “Волију” Суторина и објекту “Idea Cash and Carry” Зеленика како би дали све потребне информације на који начин можете помоћи и укључити се у акцију, донирајући основне животне намирнице: уље, шећер, тјестенину, конзервирану храну, инстант супе, као и хигијенске артикле, обавјештавају из Oпштинске организације Црвеног крста Херцег Нови, уз позив свима који су у могућности да подрже акцију.

Сва прикупљена помоћ биће подијељена најугроженијим породицама, наводе из Црвеног крста, апелујући на хуманост и солидарност према онима којима наше мало може бити пуно.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here