Акција „Њихов осмијех вриједи више“ и ове године обрадовала штићенике Дјечијег дома „Младост“

Волонтерска група и млади ентузијасти из највеће омладинске хуманитарне акције у региону ,,Њихов осмијех вриједи више“ организовали су данас велико прољећно дружење за штићенике Дјечијег дома ,,Младост” у Бијелој. Ове године прославили су  и јубилеј – великих 20 година постојања акције.

Хуманитарна акција је започета давне 2005. године, а данас је реализују НВУ,,Национални осмијех Црне Горе”и НВО “Савез студената Економског факултета”.  У акцији се не прикупљају новчана средства већ донацију чине нови производи: од‌јећа и обућа, ствари за личну хигијену, школски прибор и играчке.

Министарство просвјете и иновација пружа пуну подршку овој акцији, и свим другим које ће заједно са Министарством рада и саоцијалног старања бити реализоване у наредном периоду, казала је министарка Анђела Јакшић Стојановић.

-Једино заједно можемо остварити велике ствари и креирати амбијент у којем ће свако дијете бити насмијано. Захваљујем ученицима и студентима који су активни учесници пројекта и не постоји образовање и образовни систем ако није заснован на љубави, емпатији и емоцијама, казала је Стојановић.

Министрка рада и социјалног старања Наида Нишић казала је да ће Министарство рада и социјалног старања активно учествовати и подржавати овакве и сличне акције.

-Хвала вам драги волонтери, јер ви ово радите без икаквог интереса. Без обзира које ми школе завршили, понављам ако не завршимо школу људскости и хуманости ниједна нам се школа неће важити, казала је Нишић.

У име организатора Снежана Ивановић,која је покренула акцију 2005. захвалила је свима који 20 година подржавају акцију. Извршна директорица „Национални осмијех Црне Горе“ Милица Кнежевић казала је да овај јубилеј није само прилика за славље, већ и да се захвале свима који су их подржавали и помагали реализацију пројекта са најдужом традијом, а која окупља велики број младих.

-Хвала матичној кући Економском факултету, који је 2005. препизнао нашу идеју и био подршка свих ових година, Ректорату ЦГ, приватним факултетима, министарствима рада и социјалног старања и просвјете, науке и иновација, Секретаријату за спорт и културу Главног града и Унији средњошколаца, бројним реномираним црногорским компанијама и појединцима хуманог срца. Подржавају нас пуних 20 година и дају истрајност нашој хуманој причи, казала је Кнежевић.

У Дјечијем дому је данас све весело и еуфорично, казала је координатор у Дјечијем Дому Тања Шкобаљ и захвалила свима који подржавају акцију и чине да она буде све боља.

-Први пут у оквиру акције имамо посјету наше ресорне министарке и министарке просвјете, науке и иновација. Захваљујем њима и организацији „Њихов осмијех вриједи више“ која  овим чином учи и нас и нашу дјецу како да буду хумани и да им помогну. Дјеци је ово посебан дан, казала је Шкобаљ.

У Дјечијем дому „Младост“ је око 90 дјеце.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here