„Ајкуле“ савладале и Холандију

У другој утакмици припремне серије на Шкверу Црна Гора однијела је заслужену побједу против Холандије 15:11 (3:3, 5:4, 5:0, 2:4).

Репрезентација Црне Горе на крилима Марка Мршића и Вука Драшковића показала је зрелост против незгодног ривала којег је са клупе водио Новљанин Бранко Митровић.

И у овој утакмици Мартин Гардашевић и саиграчи играли су са пуно осцилација. Одлично су стартовали, повели 3:0 головима Мршића, Вујовића и Драшковића. Холандија је  узвратила и прва дионица је завршена ремијем.

У другој четвртини играо се гол за голом гдје су гости повели, а у финишу полувремена домаћи затим стекли +2, да би Холанђани смањили резултат.

У трећем дијелу утакмице Гојковићеви момци постигли су пет, а нису примили ни један гол. У последњој четвртини Холанђани су успјели да ублаже висок пораз.

Стријелци за Црну Гору били су: Марко Мршић са четири, Вук Драшковић три, Данило Радовић, Ђорђије Станојевић и Јован Вујовић  по два гола. Код Холандије, Де Вилде је четири пута успио да затресе мрежу.

Припреме се настављају, а наредне провјере изабраници Владимира Гојковића ће имати 13. и 14. јуна против Њемачке. Подсећамо, на Свјетском првенству у Јапану, Црна Гора је у групи са Шпанијом, Србијом и Јужном Африком.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here