„АЈКУЛЕ“ ПРОТИВ ГРКА ЗА ПРВО МЈЕСТО У ГРУПИ

Ватерполо репрезентација Црне Горе јучерашњом побједом против Бразила наставила је олимпијски квалификацијони турнир у Ротердаму, и обезбједила четвртфинале.

Досадашњи дуели са Канадом (21:7) и Бразилом (15:5) били су добар увод за оно што „Ајкуле“ чека данас од  16 сати – сусрет са репрезентацијом Грчке и борба за 1. мјесто у групи А.

Нема калкулација, сви играчи знају своју мисију. Искусни бек Александар Ивовић сматра да ће меч против Грчке бити изузетно тежак, након двије рутинске утакмице.

– Изгубили смо посљедњи умеч против њих на квалификациониом турниру за завршни турнинр Свјетске лиге у Мађарској, али овај сусрет је нешто потпуно другачије и много важније. Сви знамо да ће бити врло тешко, јер је селекција Грчке добро оранизована, али и ако не успјемо, неће бити страшно, јер сигурно крећемо са друге позиције у елиминационе мечеве. Оно што је најважније то је пласман на Олимпијеске игре – поручио је искусни Алексанар Ивовић.

У групи А Грузија је јуче побједила Канаду са 14:11. Превагу на тасу селекције, коју као селектор води Дејан Станојевић, донијели су бвиши играчи Јадрана  Марко Јелача са четири,и  Марко Елезса два гола.Два гола је постигао и Борис Вапенски. 

Пласман група А Црна Гора и Грчка по 4, Грузија и Канада по 2 Бразил је без бодова

Репрезентација Турске је елминисана са турнира због проблема са корона вирусом

У Б групи Русија је декласирала Немачку са 17:5. Најефикаснији у саставу Русије, били су бивши играч Јадрана Данил Меркулов са шест и Артем Ашаев са три гола. Код разочаравајуће лоше Немачке, нешто бољи од осталих био је Марко Стам са два гола.

У Б групи важну побједу за пласма у четврфинале постигла је селекција Холандије која је побједила Румунију 9:8.У, последњем мечутрећег кола синоћ, Хрватска је после Румуније (16:6) и Холандије (25:8), савладала и Француску  13:10,и селектор Ивица Туцак бивши тренер Јадрана  сигурним кораком  иде ка освајању првог мјеста у групи.

Пласман Б групе: Хрватска 6, Русија 5, Холандија 4, Француска 2, Румунија 1 и Њемачка без бодова Сутра од 13 часова, у посљедњем колу нашој селекцији ривал је репрезентација Грузије. Прве четири екипе из обје групе иду даље у полуфинале, а најбоље три репрезентације избориће пласман на Олимпијске игре.

ФОТО: wpolo.me

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here