„Ајкуле“ прижељкују атрактивну групу

Главни град Мађарске, Будимпешта, која одавно слови за град ватерпола, сутра ће бити у знаку овог спорта. Фина је заказала жребање група за Свјетско првенство, које је на програму од 18. јуна до 2. јула.

Познато је да ватерполо репрезентације у овој години очекују велика искушења и три велика такмичења. Свјетска лига је већ у току, ускоро ће у Подгорици бити организован и финални турнир, када су европске селекције у питању, а играће се Свјетско и Европско првенство.

Пред коначну одлуку о групама, која је предвиђена сутра послијеподне, одређени су шешири имена селекција, с обзиром на постигнуте резултате у посљедњим годинама. У првом шеширу су Србија, Мађарска, Шпанија и Грчка. У другом шеширу су Црна Гора, Хрватска, САД и Канада. У трећем су Италија, Бразил, Аустралија и Њемачка, док су у четвртом Казахстан, Јапан, Јужна Африка и Грузија.

Представници ВПСЦГ на сутрашњем жребу су директор Радован Милинић и селектор Владимир Гојковић. Пред полазак за Будимпешту селектор Гојковић истиче да је ово изазовно такмичење и да су сви ривали кандидати за медаљу.

-Прижељкујем атрактивне противнике, а први пут кад су велика такмичења у питању имамо ситуацију да се утакмице играју у Будимпешти, Сегедину, Шопрону и Дебрецину. То је за гледаоце врло интересантно, а и ми који водимо селекције већ ћемо послиује жреба знати у којем смо граду и са ким се укрштају наше селекције у наредним утакмицама. Свака утакмица је битна, тешко ће бити освјежити репрезентативце послије напорних клупских сезона, година је врло изазовна, јер осим Свјетског првенства, очекује нас и првенство Европе, казао је Гојковић.

На овогодишњем Мундијалу, титулу брани репрезентација Италије, која је у Гванџуу 2019. године била прва. Репрезентација Црне Горе на овом такмичењу била је девета.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here