Адровић : Дијаспора је интегративни дио Црне Горе, уважимо је!

Парламентарни избори 2023.

Коалиција „Да. Ми Можемо за грађанску Црну Гору“ са грађанима Црне Горе дијели визију будућности наше Црне Горе, која се темељи на напретку, једнакости и поштовању различитости, казао је Еснаф Адровић, посланички кандидат „Да.Ми можемо за грађанску Црну Гору“

Дијаспора је једна од кључних компоненти политичке стабилности и економског раста Црне Горе. Зато се залажемо за законе и политике које ће омогућити активно политичко учешће дијаспоре, укључујући право гласа и парламентарно представљање. Наши људи широм свијета имају толико тога да понуде својој и нашој домовини и сада је вријеме да им омогућимо да то учине.

Вјерујемо да Црна Гора може и треба да привуче више страних инвеститора, а кључ за то лежи у нашој дијаспори. Снажним подстицањем и подршком наших људи изван граница отварамо нове токове капитала према нашој економији. Предлажемо модел пословања базиран на дионичарским друштвима.

Усмјеримо своју пажњу према одрживој и зеленој индустрији. Црна Гора може и треба да искористи средства ЕУ за подршку таквим пројектима, привлачећи дијаспору да инвестира у домовину, стварајући нове прилике за запошљавање и подстицај економског раста.

Заједно, можемо остварити визију напредније Црне Горе !

Неопходно је генерацијама дијаспоре које стасавају додијелити држављанство, и тиме их не само уважити већ и трајно везати за матицу Црну Гору.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here