АБАЗОВИЋУ ПРЕДСТАВЉЕН ПРОЈЕКАТ НОРДСТАР НА ЛУШТИЦИ

Макета пројекта

Влада Црне Горе даје подршку пројектима који имају за циљ промоцију Црне Горе као луксузне туристичке дестинације и поправљања имиџа наше државе као туристичке дестинације“, саопштено је након састанка потпредсједника Владе Црне Горе др Дритана Абазовића са представницима компаније Нордстар (Northstar).

Предстаници компаније су се захвалили потпредсједнику Владе на пријему и спремности да саслуша проблеме са којима се сусријећу приликом реализације пројекта. Они су потпредсједнику Абазовићу детаљно представили пројекат изградње луксузног хотела, луксузних туристичких вила и кондо хотела на Луштици, који подразумијева инвестицију вриједну око 400 милиона еура и 500 нових радних мјеста.

Представници компаније су истакли да су претходно потписали Уговор са хотелским оператером Мериот (Marriott) и да ће хотел бити под њиховим премиум брендом Риц Карлтон (The Ritz Carlton).

Потпредсједник Владе Абазовић истакао је да овакви пројекти имају подршку Владе и да их треба развијати како би се Црна Гора што боље представила као луксузна туристичка дестинација. Констатујући евидентне инфраструктурне проблеме који успоравају реализацију овог пројекта, Абазовић је истакао да је циљ Црне Горе да афирмише директне стране инвестиције и укљања баријере које се тичу реализације сличних пројеката.

На састанку са потпредсједником Владе Абазовићем и његовим савјетницима, Филипом Аџићем и Ивом Шоћем, били су представници инвеститора: : Емира Сокоро, предсједница Борда директора пројекта, Имад Махмуд, извршни директор и представник власника у Борду, Ангел Родригуез, директор развоја пројекта и члан Борда, Владимир Чворовић, технички директор и Стефан Никчевић, менаџер развоја пројекта.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here