Абазовић: Без концесије нема управљања трајектном линијом Каменари – Лепетане

Влада Црне Горе на наредној сједници ставиће ван снаге закључак из 2019. године, којим је предузећу Поморски саобраћај без концесије дато да управља трајектом Каменари –Лепетане, а линијом ће, до новог тендера, управљати држава, поручио је премијер у техничком мандату Дритан Абазовић.

Он је на данашњој сједници казао да нико без концесије не може управљати државним добрима.

– Од тог трајекта сада профитирамо 200 000 еура годишње. Ако неко мисли да ће са државним добрима тако, да профитом који оствари за три дана плати држави годишњу концесију, а да онда у истом том интервалу неко прича о гријању у школама…. То се више неће десити!, казао је премијер.

Заклучак ће, како је казао, прослиједити Министарству капиталних инвестиција.

– Нико овдје не угрожава ни саобраћај, ни било шта друго. Распишите тендер, нека се и ова фирма која тренутно ради пријави, можда и понуди најбоље услове. На тај начин људи нека послују али треба да буде примјерен начин, истакао је премијер.

Пројекат одржавања трајектне линије Каменари-Лепетане као приватно јавно партнерство најавио је још у фебруару 2021. године државни секретар у Министарству капиталних инвестиција Зоран Радуновић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here