Ukropina: Potrebno je popraviti utisak iz četvrtfinala

Priželjkivali su vaterpolisti Crne Gore polufinale Evropskog prvenstva, ali čeka ih samo razigravanje za plasman od 5. do 8. mjesta. Još jedna medalja ostaje nedosanjani san.

Prvi rival u borbi za što bolji plasman biće Rumunija. Ukoliko opravdamo ulogu favorita poslednjeg dana na prvenstvu u Hrvatskoj, za peto mjesto igraćemo protiv pobjednika duela Srbija – Grčka. Tu je za očekvati mnogo teži zadatak.

– Utakmica sa Rumunijom je od velikog značaja. Moramo da ih pobijedimo, ako želimo da imamo lakšu grupu na Svjetskom prvenstvu u Dohi. Teško je poslije onakvog poraza da se vratimo na put, ali nam ta pobjeda dosta donosi. Trebalo bi da budemo pravi. Ako se desi kiks protiv Rumuna, put do Pariza će biti još teži. Objektivno smo bolji od njih – rekao je pred večerašnji susret Aleksa Ukropina.

Prvenstvo još traje i nije isto osvojiti peto ili osmo mjesto. Rano je davati ocjene, ali pitanje je da li smo dorasli za osvajanje medalje. Tek sad je jasno šta znači onaj poništeni gol Đura Radovića u grupi sa Hrvatskom.

Ono što je sigurno, mnogo bolje sastave imaju Italija, Španija pa i kombinovani sastav reprezentacija Mađarske i Hrvatska, čija je federacija organizovala prvenstvo, sa ciljem  da odbrani titulu prvaka Evrope i izbori vizu za Olimpijske igre u Parizu. Pored toga što Tucak u poslednjim susretima ima negativnu seriju protiv svog učenika Gojkovića, riječ je o kvaltenijem sastavu.

Tešanović i saigrači imaju potencijala, ali velika takmičenja traže koncentraciju, ne smije se dozvoliti da jedan od najboljih golmana na svijetu za osam minuta primi pet golova, a da njegovi saigrači ne pogode mrežu kvalitetnog sastava ni jednom.

Večeras ponovo igramo u večernjem terminu i prvi rival nam je reprezentacija Rumunije koji ima kvalitet ali Crna Gora je favorit ali to je potrebno potvrditi da bi čekali u poslednjem susretu bolju selekciju iz duela Srbija-Grčka.

Utakmica Crna Gora –Rumunija na programu je od 20.15 sati, prije toga igraju Srbija i Grčka (15), a zatim polufinalni susreti Španija – Italija i Hrvatska – Mađarska. Evropsko prvenstvo se završava u utorak utakmicama za konačni plasman.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here