Nagrađeni najbolji u akciji “Izlozi pričaju prazničnu bajku”

U parku Boka, mjestu dešavanja „Novske novogodišnje fešte” danas su uručene nagrade najboljima na konkursu „Izlozi pričaju prazničnu bajku’’, koju je drugu godinu za redom organizovala Turistička organizacija Herceg Novi.

Prema odluci tročlanog žirija gradske Turističke organizacije, specijalne nagrade u iznosu od po 100 eura dodijeljene su prodavnici slatkiša “Candy versum” i Cvjećari “Vivaldi”, čiji izlozi su se izdvojili originalnošću.

U kategoriji ugostiteljskog sektora nagradu od 300 eura kao i set profesionalnih fotografija Miloša Samardžića dobio je Apart hotel “Katunjanin”, koji se izdvojio reativnošću, dekorisanom površinom i ukupnim rezultatom, ambijentalno doprinoseći kreiranju novogodišnje atmosfere.

U kategoriji izloga i staklenih površina treće mjesto i nagradu od 150 eura osvojila je Cvjećara “Mirta” koja je oslikala sopstvenu prazničnu priču,  drugo mjesto i 300 eura za fantastičnu prazničnu dekoraciju osvojio je “Annabella candy and gift shop”, a prvonagređenom Frizerskom salonu “Rajka” je za kreativni pristup i najmaštovitije rješenje, pripala nagrada u iznosu od 500 eura.

Nagrada publike za najbolje ocjenjeni izlog u iznosu od 200 eura, sa preko 1 600 glasova, odnosno najviše lajkova fotografije na fejsbuk stranici TO HN, pripala Cvjećari “Mirta”.

Nagrade je dobitnicima uručio menadžer za razvoj i diversifikaciju turističkog proizvoda Dalibor Vuković, istakavši da su svi učesnici dali doprinos da Herceg Novi zasija u prazničnom ruhu.

-Riječ je o podsticajnoj mjeri koja za cilj ima da vas dodatno animira i motiviše da date svoj doprinos u kreiranju jedne lijepe praznične slike grada, tako što ćete ukrasiti svoje izloge i radne prostore. Mogu slobodno da kažem da smo u tome uspjeli jer i ove godine smo okupili 13 učesnika koji su dali svoj doprinos, i konstatovao bih da ste svi vi pobjednici, jer samim tim što ste učestvovali dali ste doprinos kreiranju prelijepe praznične slike, poručio je Vuković, koji je uz čestitke dobitnicima zahvalio svim učesnicima ovogodišnje akcije “Izlozi pričaju prazničnu bajku” na uloženom trudu i iskazanoj kreativnosti.

Branka Dragović, vlasnica cvjećare “Mirta”, koja je dobila dvije nagrade, kazala je za RTHN da je riječ o veoma lijepoj akciji koja motiviše i inspiriše, a za svaku pohvalu je njihova odluka da novac doniraju Azilu na Dizdarici.

-Sa zadovoljstvom smo učestvovali na ovom nagradnom konkursu. Nadam se da će sledeće godine biti još veći odaziv, s obzirom da je ovo tek druga godina, jer stvarno ovi novogodišnji praznici su toliko kreativni i toliko inspirativni da bi svi trebali da dekorišu svoje izloge i da učestvuju. Mi smo se ove godine prvi put prijavili, jer prošle nisam ni znala za ovo takmičenje. Uživamo u dekoraciji izloga bez obzira na takmičenje, ali ove godine smo se dogovorili da se prijavimo i da, ako osvojimo nagradu, novac doniramo Azilu za pse na Dizdarici. Svi mi koji radimo u cvjećari imamo kućne ljubimce i volimo životinje a u Azilu non-stop organizuju neke akcije za pomoć i stvarno se brinu o psima na najbolji mogući način tako da se nadam da će im i ova pomoć dobro doći, poručila je Dragović.

Kriterijumi za ocjenjivanje bili su: površina dekorisanog izloga, korišćenje tradicionalnih prazničnih elemenata, korišćenje različitih materijala prilikom dekoracije, kreativnost i inovativnost i opšti utisak prazničnog duha.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here