Dukić putuje u Australiju po četvrtu olimpijsku vizu

ФОТО: https://www.facebook.com/milivoj.dukic

Trostruki učesnik Olimpijskih igara jedriličar Milivoj Dukić danas putuje za  Australiju, sa ciljem da se što bolje pripremi za Svjetsko prvenstvo koje je na programu od 25. do 31. januara u Australiji, na kojem će se dijeliti sedam viza za Olimpijske igre u Parizu.

Veliki je optimizam kod iskusnog olimpijca da i četvrti put uzastopno izbori vizu za olimpijsku kvotu. Uzdanica Crne Gore je i Ilija Marković član Delfina Tivat  koji priželjkuje prvu vizu na Olimpijskim igrama. U pripremi za ove velike sportske izazove Dukić  i Marković su nedavno ostvarili odlične rezultate na izuzetno kvalitetnim takmičenjima u Portugaliji  i Španiji. Na regati u Španiji, u izuzetno jakoj konkurenciji, Dukić je zauzeo sedmo, a Marković osmo mjesto.

Milivoj Dukić je na regati u Vilamuri, u konkurenciji 96 jedriličara stigao do sedmog mjesta. Posle osam odjedrenih regata plasman na regati je bio (20, 9, 6, 4, 5, 2, 9, i 14 mjesto ). Prvo mjesto je osvojio Herman Tomasgard iz Norveške, drugi je bio Filip Bul iz Njemačke, a treći Jigit Čitak iz Turske.

Posle Španije, Dukić je jedrio u Portugaliji, a Marković ponovo u Španiji. Tivćanin  je u konkurenciji 27 izuzetno kvalitetnih jedriličara, stigao do sedmog mjesta (10,17, 9, 8, 9, 5, 3, 6, 6, 5). Zatim je Marković učestvovao i u medal rejs regati u kojoj je zauzeo peto mjesto. Uoči Svjetskog prvenstva i borbi za olimpijsku vizu, jedriličari iz Crne Gore su pokazali su da su spremni za iskušenja koja slede u Australiji.

Pred polazak za Australiju Dukić je u izjavi za naš portal naglasio da je iza njega dosta dinamičan ritam.

-Ozbiljan je kontinuitet rada i rezultata i Marković i ja radili smo dosta dobro i spremni smo za put u Australiju. Nadam se da ću nastviti ovim ritmom, a sve sa ciljem da bi formom bio spreman za Svjetsko prvenstvo od 25. do 31. januara kada se dijeli preostalih sedam olimpijskih viza, rekao je Dukić.

Ilija Marković i Nikola Golubović sa selektorom Ilijom Ilkom Klakorom na Svjetsko prvenstvo u Australiju putuju 10. januara. Olimpijsku vizu može da izbori samo jedan jedriličar iz svake zemlje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here