Bronzana medalja za boćare Meljina

U Beogradu je u petak i subotu održan završni turnir Regionalne lige u boćanju. Na zogovima prvaka Srbije Novog Beograda, okupile su se četiri najbolje ekipe sa  polufinalnih turnira Meljine i Novi  Beograd i Pula i Trata (Škoplja Lokva) koji je razigravao za šampionski pehar.

U polufinalu su igrali Novi Beograd – Pula 0:12 i Trata – Meljine 12:4. U finalu je Pula rezultatom 15:7 pobjedila slovenačkog prestavnika ekipu Trate.

Treće mjesto na turniru pripalo je šampionu Crne Gore ekipi Meljina koja je u polufinalu osvojila četiri poena i na taj način osvojila bronzanu medalju.

Do najvećeg klupskog uspjeha ekipu su vodili:Tripo i Marko Luković, Bogdan Đurović, Siniša Ivanović, Dragoljub Pavićević, Ivan Gazivoda, Slavoljub Đuričić i Veselin Đinović.

Zaslužni za treće mjesto u Regionalnoj ligi su i imena hrvatskih internacionalaca Lea Brnića i Marija Milićevića koji igraju u italijanskom prvenstvu, a koji su kao pojačanja pomogli da se osvoji prvo mjesto u polufinalu u Tivtu, odakle su se momci trenera Markice Dodiga plasirali na završni turniri.

Presjednik kluba i čovjek koji je sa saradnicima stvorio preduslove za ovaj uspjeh novskog i crnogorskog boćanja je Rajko Bojanović.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here