Željku Daboviću posebno priznanje Atletskog saveza za rezultate u ovoj godini

Hercegnovski atletičar, član AK Sparta iz Podgorice Željko Dabović dobitnik je posebnog priznanja Atletskog saveza Crne Gore za rezultata ostvarene tokom 2023. godine.

Među brojnim uspjesima u ovoj godini izdvaja se nastup u Italiji, na Rimskom polumaratonu, gdje njegov rezultat 1:12:11 po tablicama Svjetske atletske federacije (IAAF) vrijedi 737 bodova.

Dabović je duži niz godina jedan od najboljih atletičara Crne Gore na srednjim i dugim prugama, osvajač je više šampionakih titula drzavnog prvaka, samim tim je i postao standardni reprezentativac Crne Gore.

Predvodio je Crnu Goru do 4. mjesta na prvenstvu Balkana u planinskom trčanju, a kao krunu karijere i ostvarenje sna istice nastup na Evropskim Olimpijskim igarama u Poljskoj, u  Krakovu, gdje je nastupio u finalnoj trci na 5.000 metara, osvojivsi 9. mjesto ukupno na Evropskom timskom, čime je na najljepši način predstavio sebe, svoj grad i državu.

–  Priznanje Atletskog saveza je velika motivacija za dalji rad i progres, za sada mi je najvaznije da ostvarim kontinuitet u samom trenažnom procesu i 2024. godinu, koja je puna izazova, dočekam na najbolji mogući način – istakao je Dabović

Upravni odbor Saveza proglasio je bacača diska Danijela Furtulu i skakačicu u vis Mariju Vuković najbolji su atletičari Crne Gore u 2023. godini.

Najbolji juniori su Ognjen Marsenić (2004) iz pljevaljskog Rudara i Vesna Kljajević (2005) iz mojkovačke Tare, dok su za najbolje mlađe juniore proglašeni Matija Vojvodić (2006) iz Mornara i Anabela Mujović članica barskog kluba Sanja.

U konkurenciji pionira najbolji su Radovan Sošić iz mojkovačke Tare i članica AK Sanja, Anđela Đuranović, dok su Tanasije Kujundžić (1960) iz AK Podgorica i Svetlana Useinović iz Mornara (1957.godište) najbolji veterani.

Svečanost i uručenje nagrada najboljima na programu je 26. decembra u Sali Univerzitetskog sportskog – kulturnog centra u 12.00 sati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here