ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ИЗДАВАЊЕ ДОЗВОЛА ЗА ПРИВРЕДНИ РИБОЛОВ

Директорат за рибарство, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде расписао је Јавни оглас за издавање дозвола за обављање привредног риболова у мору.

Како је саопштено из овог Владиног ресора, предмет огласа је издавање дозвола за обављање привредног риболова у риболовном мору Црне Горе уз употребу риболовног пловног објекта и упис у Регистар рибара и Регистар риболовних пловних објеката Црне Горе.

Сходно Закону о морском рибарству и марикултури, привредни риболов је улов економски важних врста риба и других морских организама, уз коришћење дозвољених и прописно обиљежених риболовних алата, ради стављања у промет односно на тржиште.

Привредним риболовом могу се бавити привредна друштва и предузетници ако су:

  • регистровани у Централном регистру привредних субјеката Црне Горе,
  • остварили право за упис у Регистар рибара, који води Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде
  • испунили услове за издавање дозволе за обављање привредног риболова у риболовном мору Црне Горе, прописане Законом о морском рибарству и марикултури и овим јавним огласом.

Привредни риболов може се обављати искључиво уз употребу регистрованог риболовног пловног објекта за који је издата Сагласност на техничко-технолошке карактеристике риболовних алата и чија дужина не прелази 34 метра преко свега.

Захтјев за издавање дозволе за привредни риболов у риболовном мору Црне Горе и упис у регистар рибара и регистар риболовних пловних објеката Црне Горе налази се на сљедећем линку: https://mpr.gov.me/ResourceManager/FileDownload.aspx?rId=422574&rType=2

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here