ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ РЕДОВНО ОДРЖАВАЈУ ПУТЕВЕ У ЗАЛЕЂУ ХЕРЦЕГ НОВОГ

Ниске температуре ваздуха и снијег у вишим подручјима, нису проузроковали веће проблеме на путевима у залеђу Херцег Новог. Општина је и ове године потписала уговоре са предузетницима, који посједују механизацију за чишћење снијега.

Према ријечима директорице Комунално-стамбеног предузећа Јасмине Коњевић, мобилне зимске екипе су спремне и опремљене. Путеви су проходни, редовно се насипају коловози по којима се током ноћи формира лед. Набављене су веће количине соли и ризле које су депоноване уз путне правце према Врбању, Ублима, Жлијебима. Посипање мјешавине ризле и соли обављају радници сектора путеви у Комунално – стамбеном предузећу. 

 – Оно што је у нашој надлежности све се редовно одржава. За сада нема снијега на коловозу и све функционише како треба. С обзиром да Комунално-стамбено предузеће нема механизацију за чишћење снијега  увијек је то рађено у сарадњи са кооперантима, са којима Општина директно потписује уговоре. Путари посипају со и пијесак ручно из камиона Комунално – стамбеног предузећа, казала је  Јасмина Коњевић.

 У овом тренутку снијега нема на коловозима у вишим зонама, због чега нема ни потребе за механизацијом за чишћење снијега.

– Деси се на неким дионицима да се појави лед  упркос већим количинама соли које су претходно посуте, тако да по дојави  екипе убрзо изађу  на терен, које то посипају. До сада није било већих проблема, потврдила је Јасмина Коњевић.

Возачима препоручују пажљиву вожњу и употребу зимске опреме на путевима у вишим подручјима. 

ФОТО:  Поглед из околине Убала, снијег изнад 1100 метара н/в  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here