Impresivni pejzaži i bogata gastronomija privlače turiste iz Austrije

Turistička ponuda Crne Gore predstavljena je u Beču 15. novembra na događaju koji je organizovala Nacionalna turistička organizacija.

Kako je saopšteno iz NTO, pored prezentacije turističkih noviteta, novinari su uživali u degustaciji autentične crnogorske hrane i vina, što je dodatno obogatilo događaj, dajući novinarima priliku da se bolje upoznaju sa bogatom gastronomskom ponudom Crne Gore.

Tokom događaja je organizovana i nagradna igra u okviru koje je novinarka dnevnog lista „Kurier“, Manuela Eber, osvojila petodnevni aranžman u hotelu Kasa del Mare. Iako je već boravila u Crnoj Gori, izrazila je oduševljenje zbog nagradnog putovanja, naglašavajući ljubaznost ljudi, impresivne pejzaže i bogatu gastronomiju.

Manuela Eber, novinarka dnevnog lista „Kurier“

– U Crnoj Gori me najviše oduševila izuzetna atmosfera i srdačnost ljudi, jer njihova prijateljska narav stvarno čini boravak posebnim. Pejzaži su očaravajući, a pogled koji se pruža između mora i planina ostavlja bez daha. Sigurna sam da će ovo putovanje, kao i prethodno, biti nezaboravno iskustvo – kazala je Eber.

Urednik dnevnog lista „Kurier“, Aksel Halbhubner, naglasio je da je tokom boravka u Crnoj Gori uživao u kombinaciji mora i planina.

– Bokokotorski zaliv predstavlja najljepše mjesto na Mediteranu, sa kojeg se pruža predivan pogled na planinsku regiju. Osim toga, posjetili smo i planine koje nude brojne aktivnosti, poput raftinga, kajakinga i planinarenja. Crna Gora je zaista skriveni dragulj – kazao je Halbhubner.

Urednik austrijske medijske kuće „Regional Medien Austria“, Adrian Langer, pohvalio je događaj kao fantastičnu priliku za bolje upoznavanje Crne Gore, dok je novinar dnevnog lista i portala „Salzburger Nachrichten“ Helmut Krecl izrazio oduševljenje podsjećajući se prethodne posjete Crnoj Gori.

– Osjećao sam se kao da putujem kroz vrijeme, jer me prezentacija, degustacija vina i hrane podsjetila na moje prethodno putovanje. Uživao sam na ovom događaju i jedva čekam da ponovo posjetim Crnu Goru – istakao je on.

Događaju su prisustvovali predstavnici značajnih austrijskih medija, kao i prva savjetnica u Ambasadi Crne Gore u Austriji, Stanica Anđić.

Austrijski novinari su saglasni da Crna Gora predstavlja atraktivnu destinaciju sa širokim spektrom iskustava, te su mnogi iskazali interesovanje da učestvuju u studijskim posjetama koje će biti organizovane u 2024. godini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here