IZBORI 2021: EVROPSKI TIM ZA HERCEG NOVI- OBNOVIĆEMO FASADE, IZGRADITI MODERNU AUTOBUSKU STANICU I SANIRATI KRUŽNI TOK U MELJINAMA

POLITIČKI MARKETING-LOKALNI IZBORI 2021

Evropski tim za Herceg Novi jedini od svih političkih subjekata na lokalnim izborima ima konkretne projekte koji će omogućiti udobniji život sugrađanima, ali i boravak turista. Programom je definisan nizom mjera u oblasti saobraćajne, komunalne i druge infrastrukture. Staru rasvjetu zamijenićemo novom, led rasvjetom i nastaviti osvjetljavanje ruralnih djelova grada. U prvoj fazi obnovićemo fasade na stambenim zgradama užeg gradskog jezgra.

Opremićemo urbane centre i šetališta novim sadržajima i funkcionalno povezati tvrđave. Definisano je uređenje Savinske Dubrave, sanacija parking prostora u ulici Stjepa Šarenca (limene garaže), kao i postavljanje ograde na parapetu na trgu Belavista. Uredićemo stepeništa u Starom gradu. Biće uređen ulaz u Crnu Goru na teritoriji Herceg Novog. Unaprijedićemo saobraćajnice od Kumbora do Kamenara i prilagoditi ih potrebama turističke ponude. Saniraćemo put na Luštici. U naredne četiri godine, u oblasti saobraćaja biće realizovan čitav set projekata, koji podrazumijeva, između ostalog, i projekat zaobilaznice oko Herceg Novog.

Izgradićemo novu i modernu autobusku stanicu, nova parking mjesta i garaže, urbanu pješačku zonu i izraditi Studiju dugoročnog razvoja gradskog i prigradskog saobraćaja na teritoriji opštine kako bi javni prevoz bio funkcionalniji, efikasniji i prilagođen potrebama korisnika. Saniraćemo kružni tok u Meljinama. Programom je planirano i promovisanje investicija i razvoj obnovljivih izvora energije, smanjenje emisije štetnih gasova i promjenu ponašanja koja ugrožava održivi urbani razvoj. Riješićemo pitanje deponije za odlaganje komunalnog otpada i posebne deponije za odlaganje građevinskog zemljišta i kompostane zelenila.

Asfaltiraćemo preko 200 km puteva. Uredićemo saobraćajnu signalizaciju i regulisati saobraćajne tokove, kako bi kretanje učinili sigurnijim i lakšim. Izgradićemo dvije biciklističke staze, a ugradnjom podzemnih kontejnera unaprijedićemo sistem odlaganja i odvoza otpada iz grada i dodatno rasteretiti grad tačkastih, kvartovskih, deponija – zaključuju iz Evropskog tima za Herceg Novi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here