ИЗБОРИ 2021: МАРИЋ – НАСТАВЉЕНЕ ПОДГОРИЧКЕ ИГРАРИЈЕ

Избор новог борда директора… „директора“… Института Игало још једна је од подгоричких играрија на које смо навикли већ тридесет година. Као да промјене у Подгорици важе само за Подгорицу а не за Херцег Нови и остале градове, наведено је у саопштењу носиоца листе „Новска листа – Наш град, наш брод“ др Сава Марића.

Модус операнди претходних тридесет година увелико је жив и здрав и у новој консталацији ствари. И даље причамо о „подјелама колача“ и о томе шта је ко „добио по дубини“, а измиче нам суштина да изостаје право знање, права енергија и праве менаџерске способности. Изостаје суштина да се у Херцег Новом морају доносити одлуке везане за његова добра.

Институт Игало није играчка, нити је алат за предизборне кампање или поткусуривања. То је витални орган града Херцег Новог и извор егзистенцијалних средстава стотина херцегновских породица. Институт Игало је толико велик и толико значајан да је преживио налете чак и највећих подгоричких предатора, а сада се на њега, како изгледа, залећу неке нове, ситније звијери. Мјесто у борду директора једног оваквог гиганта се не купује партијском подобношћу нити смије бити откуп за политичку подршку. Зар није логично да већински власници оваквог гиганта желе најбоље менаџере за свој капитал, или нема везе зато што је већина капитала новљанска и државна, па њиме може да управља било ко? Важно је да је мањински капитал итекако заступљен у новом борду „директора“. Они су убацили своју тешку артиљерију. Чини се да се играчи мијењају, али игра остаје иста.
Како би било да им народ Херцег Новог одговори мало озбиљније на ове њихове играрије? Како би било да им, за промјену, мало кажемо, „Баталите се Новога“? Не знамо. Мало ко је то до сада рекао осим Новске Листе. Срећа, па прилика за то има довољно. Прва (1.) је ту иза угла, већ за нешто више од 15 дана, на Дан побједе.
Наш град, наш брод!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here