Partnerstvo JUSMŠ Ivan Goran Kovačić i Parking servisa Herceg Novi

Parking servis Herceg Novi najavljuje otvaranje novog privremenog parkirališta na Savini, sa savremenom parking opremom i video nadzorom 24 časa.

U saradnji i na incijativu uprave škole, Parking servis je o svom trošku, izvršio adaptaciju školskog dvorišta, koje se u prethodnim godinama u toku ljetnje turističke sezone koristilo kao neuređeno parkiralište, naveo je u saopštenju izvršni  direktor Parking servisa Herceg Novi Miladin Vidaković.

Parkiralište je privremenog karaktera i biće u funkciji do početka školske godine.

Ostvareni prihodi će se kroz plaćanje zakupnine koristiti za ulaganja u školu, a Parking Servis će i nakon isteka ugovorenog perioda nastaviti da pomaže školi u skladu sa svojim mogućnostima. U saradnji sa direktoricom škole Ljiljanom Karanović, početkom školske 2023/24 godine, Parking servis će donirati materijali i/ili opremu koja je školi najpotrebnija.

Za Parking servis, cilj projekta je da se barem djelimično riješi problem parkiranja i regulisanja mirujućeg saobraćaja na lokalitetu Savina.

Navedeni problem uočava se duž cijele hercegnovske rivijere. Djelimično je riješen u centru grada izgradnjom podzemne garaže na platou Opštine, te izgradnjom parkirališta Topla u sklopu privatno-javnog partnerstva.

Međutim, jedan od najvećih izazova predstavlja upravo naselje Savina u toku ljetnje turističke sezone, jer je to period u kojem je trostruko veći broj stanovnika, a skoro je duplo veći broj automobila. Uske, jednosmjerne, ulice ne ostavljaju mogućnost povećanja broja parking mjesta na opštim parkiralištima (ulično parkiranje).

Privremeno parkiralište imaće kapacitet da primi između 50-60 vozila, sa cijenama prilagođenim za sve kategorije korisnika (rezidenti, nerezendenti, turisti).

Mjesečna cijena povlašćene parking karte za stanare rezidente iznosiće 30 eura (jedan euro za jedan dan sa zagarantovanim parking mjestom), za stanare nerezidente 50 eura (cijena na opštim parkiralištma je 2,5 eura dan u žutoj zoni), cijena dnevnog parkiranja je šest eura, kao u žutoj zoni, a cijena parkiranja na sat 0,80 eura.

Parking Servis koristi priliku da pozove sva zaintoresovana lica – vlasnike parcela (fizička i pravna lica), organe i ustanove, koja su zainteresovana za privatno-javna partnerstva za izgradnju novih parkirališta, da se jave preduzeću putem  e-maila parkinghn@t-com.me  ili putem pošte na adresu sjedišta Trg Maršala Tita 4.

Cilj nam je regulisanje mirujućeg saobraćaja i sve većeg broja vozila kroz pronalaženje novih rješenja parkiranja, navedeno je u saopštenju iz Parking servisa, kojeg potpisuje izvršni direktor Miladin Vidaković.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here