Sjajna atmosfera na fešti “Baošićko ljeto” uz vatromet i muziku

Veliki broj gostiju i mještana uživao je sinoć na prvoj ljetnoj fešti “Baošićko ljeto”, kojom je zvanično otvorena turistička sezona u ovom mjestu.

Nakon defilea i nastupa Gradske muzike i mažoretki, na platou ispred Doma kulture igralo se i pjevalo uz ansambl “Stari kapetan”, pa je uz muziku za sve ukuse, ali i tradicionalno posluženje, fešta protekla u sjajnoj atmosferi.

Presjednik Mjesne zajednice Baošić, Đuro Cvijetković, nije sumnjao u uspjeh fešte jer su se mnogo ranije počeli pripremati, ne samo za ovu manifestaciju, već i za sezonu.

-U Mjesnoj zajednici smo još 2019. odlučili da program fešti podignemo na veći nivo, pa smo ga obogatili defileom Gradske muzike i mažoretki duž šetališta u Baošiću, tako da danas sve teče kako je i planirano. Okupilo se zaista dosta posjetilaca, starih i novih gostiju i mi smo zadovoljni. Imali smo jednu pauzu 2020. zbog korone, uslijedio je 2021, finansijski oporavak kako Mjesne zajednice tako i Turističke organizacije, sa kojom smo i prošle godine organizovali neke fešte, ali ne na ovaj način. Ove godine uz dvotrećinsku finansijsku pomoć Turističke organizacije, stali smo na noge, i organizovali jednu zavidnu  feštu, a planiramo još dvije.

I ove godine su se potrudili da obezbijede kvalitetan i sadržajan odmor svima koji dođu u Baošiće.

-Najbitnija je infrastruktura, koja bi morala da bude bolja. Nedostaju nam parkinzi, i ovom prilikom zahvaljujem Čedu Popoviću koji nam je ustupio značajne parkin prostore. Kada je riječ o šetalištu i javnoj  rasvjeti u priobalnom područiju, sve funkcioniše kako treba. Sezonu su spremno dočekali i privrednici sa  kojima imamo dobru saradnju. Imamo lijepe pješčane plaže, napravljeno je i mnogo novih, tako da se Baošići mogu pohvaliti dobrom ponudom, koja je iz godine u godinu bolja što gosti prepoznaju i zato se vraćaju. U MZ Baošić imamo dva turističko – informativna biroa, jedan je u poslovnom prostoru ispod tribina plivališta a drugi na samoj magistrali, i oni u potpunosti zadovoljavju potrebe Baošića, poručio je Cvjetković.

Veliki doprinos uspjehu fešte dale su vrijedne domaćice iz Baošića, koje su pripremile i služile ribu, priganice i roštule, uz čašicu domaćeg vina i rakije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here