Završna faza na Škveru – organizovan prijem za predstavnike vaterpolo reprezentacija

Pripreme za Svjetsko vaterpolo prvenstvo  u japanskoj Fukuoki od 16. do 29. jula  ulaze u završnu fazu. Ovih dana na Škveru nalaze se tri selekcije koje će učestvovati na narednom mundijalu. Za obaveze koje očekuju reprezentacije u drugoj polovini jula u Japanu u našem gradu pored reprezentacije Crne Gore pripremaju su reprezentacije Francuske i od juče Evropski prvak Hrvatska sa selektorom Ivicom  Tucakom  koji je tri sezone od 2009. do 2012. bio trener  Jadrana. Sinoć je Hrvatska pobijedila je reprezentaciju Francuske 9:8.

Utakmice je bila izjednačena, a tek je jednom jedan rival imao više od gola razlike. Bila je to Hrvatska koja je početkom treće četvrtine povela 8:6. Bila je to poprilično rezultatski neizvjesna utakmica koja je odlučena u poslednjoj  minuti.

Prvo je Andrija Bašić pogotkom doveo Hrvatsku u vodstvo 9:8, samo 14 sekundi prije kraja, da bi 3 sekunde prije kraja Harkov skrivio prekršaj za peterac koji  je odbranio Marko Bijač za pobjedu  selekciji Ivice Tucaka. Francuzi su veče ranije igrali protiv Crne Gore i izgubili 12:8.

Na Škveru će večeras sa početkom od 20 sati snage odmjeriti reprezentacija Crne Gore i Hrvatske, a sutra će reprezentacija Crne Gore odigrati još jednu utakmicu protiv Francuske.

Biće to poslednje provjere pred put u japanski grad Kašivazaki, gde će Crna Gora odraditi posljednju fazu priprema za šampionat svijeta.

Predstavnike tri reprezentacije koje rade na Škveru danas je primio predsjednik opštine Stevan Katić. Na prijemu su bili selektori Hrvatske Ivica Tucak, Francuske Florian Bruzo  i Crne Gore Vladimir Gojković. Sastanku su prisustvovali  predsjednik VPSCG Đuro Marić predsjednik Hrvatskog vaterpolo saveza Mladen Drnasin koji je i predsjednik Jadrana (Split) i Boro Lučić predsjednik Jadrana (HN).

Predsjednik Stevan Katić je rekao  da je bilo zadovoljstvo razgovarati sa selektorima i predsjednicima Saveza i klubova ali i uvjeriti se u fantastične relacije i drugarske odnose imeđu Saveza i selektora sa kolegama iz Hrvatske i  Francuske. Katić je i ovog puta obećao preko VPK Jadran pomoć lokalne samouprave , ali i goste upoznao sa odlukom lokalne samouprave da se gradi novi olimpijski bazen u Igalu

-Trudićemo se da ubrzamo ovaj projekat i da što prije dođemo dobijemo bazen kako bi djeca imala mogućnost za afirmaciju kada su vodeni sportovi u pitanju. Poznato je da veliki broj igrača iz Herceg Novog u reprezentaciji  i da je  “Jadran” jedna od okosnica vaterpolo sporta u  Crnoj Gori. Tu su i naši treneri koje predvodi selektor Vladimir Gojković -kazao je u posle prijema predsjednik Katić.

Selektor reprezentacije Crne Gore, Vladimir Gojković naglasio je da su njegove kolege iz Hrvatske i  Francuske zadovoljne boravkom na Škveru i saradnjom sa crnogorskim reprezentativcima. Zahvaljujem ljudima iz “Jadrana” i predsjedniku kluba  Boru Lučiću koji su od sredine maja do danas pomogli pripreme naše vaterpolo reprezentacije.

-Ono što sve vaterpolo radnike raduje je da će se graditi zatvorni olimpijski bazen u našem gradu. To je ono što je neophodno “Jadranu” i kako je predsjednik Katić rekao iz dobre igračke baze stasaće novi igrači i budući reprezentativci.

Gojković se osvrnuo i na večerašnju utakmicu koja je  izazov  i za nas i poslastica za publiku. Na ovake susrete se ne pozivaju gledaoci očekujem pun Škver i da ambijent bude kao prije neko veče.

Ovih dana Škver i Herceg Novi su okupili tri kvalitetne selekcije u zavšnoj glazuri za Svjetsko prvenstvo.  Iako smo rivali mi smo i vaterpolo prijatelji, poručio je Đuro Marić predsjednik VPSCG.

-Od juče smo u HN  i sve je na visokom nivou. Mi ćemo znati da uzvratimo ovo gostoprimstvo, rekao je Mladen Drnasin predsjednik HVS i  predsjednik šampionske ekipe Hrvatske Jadran Split.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here