Одржан први Меморијални турнир Страхиња Драшковић – побједник екипа „Ас“

На отвореном кошаркашком терену на Савини  синоћ је одржан  први кошаркашки  Меморијални турнир “Страхиња Драшковић” у знак сећања на младог и талентованог  кошаркаша, који је трагично преминуо 2017. године. 

Да сјећање на њега ни данас не блиједе показали су управа клуба домаћина турнира  и пионири  учесници турнира из клубова  “АС”, Будва Баскет и Леотар из Требиња.

-Ми из Аса сјећање на Страхињу ћемо да његујемо  кроз меморијални турнир, чији ће учесници бити  клубови наши спортски  пријатељи, рекао је за наш портал Дејан Бијелић један од организације турнира.

-На првом турниру су били  учесници “Леотар” Требиње, Будва баскет” и Ас. Позвали смо кошаркаше из Дубровника али два дана  пред стар турнира су одустали, казао је Бијелић.

Премда је резултат био у другом плану, побиједник  турнира су пионири екипе “Ас” (играчи рођени 2011. године и млађи), који су побиједили пионире Лотара 44:34.

Стријелци за екипу Луке Рогановића су били: Лука Топић 18, Душан Поповић и Тадија Вуковић по 8, Петар Муришић 4, Новак Милић 3 и Балша Његовац  по 2  поена.

У другој утакмици на турниру играли су Ас-Будва Баскет које води Новљанин  Дражен Античевић. Побиједила  је екипа Луке Рогановића  54:30.

Стријелци за АС су: Тадија Вуковић 11, Душан  Поповић 10, Реља Вуковић 7, Новак  Милић и Лука Топић  по 6, Александар Савурдић, Лука Бушковић и  Петар Муришић по 4 и Петар Вуковић 2 поена.

У утакмици за друго мјесто ”Будва Баскет” је побиједила “Леотар” 40:34.

У паузи између утакмица 6 шутера из три клуба опробало је своје умјеће у шутирању тројки. Побједник је био Иван Лопичић из екипе ”Будва Баскет”  коме је пехар уручила Драгана Драшковић мајка Страхиње Драшковића и успјешна кошаркашица у ЖКК “Херцег Нови” код тренера Милана  Дабовића.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here