ТРИАТЛОНЦИ ОРГАНИЗУЈУ ХУМАНИТАРНУ ТРКУ ЗА ПОМОЋ ХРВАТСКОЈ

Триатлон клуб Херцег Нови организује 10. коло Новске лиге трчања у четвртак 14. јануара, које ће бити хуманитарног карактера, за помоћ свима људима који су претрпјели штету приликом земљотреса у Хрватској.

– Премда је протекла година, услијед пандемије вируса КОВИД-19 готово потпуно обуставила сва спортска дешавања, како у свијету тако и код нас, Триатлон Клуб Херцег Нови је крајем октобра, након завршетка триатлон сезоне, поново покренуо Новску Лигу Трчања која се већ девет кола одржава сваког четвртка. Новска Лига Трчања се у свом постојању показала и као друштвено одговорни алат па је поред анимирања локалног становништва да се бави рекреацијом и здравим стиловима живота, увијек имала хуманитарни карактер када год је то било потребно, саопштава Лука Чупић, предсједник ТК Херцег Нови.

Подстакнути идејом својих колега из Хрватске који су покренули сличне акције, наредно 10. коло Новске Лиге Трчања, биће управо такво – посвећено свима онима који су настрадали или претрпјели велику материјалну штету у земљотресу на подручју Петриње, Глине и Сиска, објаштавају новски триатлонци.

-Умјесто досадашњих 5 км, овога пута ће се трчати симболичних 5.3км (ПЕТ-ТРИ-ња) на потезу од платоа Титове Виле у Игалу, шеталиштем до градске луке Шквер са окретом око старе жељезничке станице и назад. Као и у претходном периоду, учешће у Новској Лиги Трчања је бесплатно и отворено за све, а не сумњамо да ће се наши пријатељи тркачи, као и сви заинтересовани рекреативци, одазвати овом позиву за прикупљање донација које ће се моћи приложити након преузимања стартног броја. Схватајући тешку економску ситуацију, незахвално би било одређивати било који износ те остављамо да то буде у складу са могућностима сваког од учесника а сав прикупљени новац биће уплаћен директно на рачун Триатлон Клуба Петриња чији су поједини триатлонци остали су без дома и крова над главом, рекао је Чупић..

10. коло Новске Лиге Трчана заказано је за четвртак, 14. јануара, у 18 часова на платоу Титове виле у Игалу а регистрација се обавља онлајн путем веб странице https://live.3hercegnovi.me/event/HN20V10/register

-Позивамо све спортисте, рекреативце и људе добре воље да нам се придруже у четвртак, у 18 часова, да заједнички пружимо подршку нашим комшијама и колегама који су у невољи, казао је Лука Чупић.

Поштујући препоруке надлежних, држање дистанце и ношење заштитне маске прије и након трке је обавезно за све присутне, као и коришћење дезинфекционих средстава за руке које ће као и маске бити обезбјеђене за све такмичаре који дођу без њих.

Мјерење времена ће се обављати електронски уз помоћ специјалних чипова а биће омогућено и уживо онлајн праћење резултата путем веб странице https://live.3hercegnovi.me/HN20V10 као и лајв стриминг путем ФБ странице Триатлон Клуба Херцег Нови https://www.facebook.com/trixclb.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here