Vjera Bulajić na Evropskom prvenstvu u Zagrebu

Foto: Arhiva RTHN

Plivačica i jedina vaterpolistkinja Jadrana, Vjera Bulajić, postala je član ženske kadetske vaterpolo reprezentacije Srbije koja od sutra do 30. juna učestvuje na Evropskom prvenstvu za igračice do 15 godina u Zagrebu.

Vjera i saigračice su u veoma jakoj grupi, sa Mađarskom, Italijom i domaćom Hrvatskom, ali je selekcija Danijele Ćuk imala kvalitetne pripreme u prethodnom periodu, pa je sparingovala upravo sa Mađarskom, Italijom i Češkom.

Po završetku priprema, selektorka Ćuk  je odredila sastav za šampionat Evrope, a na njemu  je i talentovana djevojka sa Škvera.

-Prošla sam sve pripreme i zadovoljna sam radom. Imali smo sparing u Dunajvarošu, radili smo u Bečeju u nekoliko navrata, gdje smo trenirale i igrale sa Italijom, Mađarskom i Češkom. Uvjerile smo se da sa svima možemo da se nosimo, a riječ je o jakim selekcijama. Naša grupa u Zagrebu je teška, uz to smo imale i završne ispite u školi. Nadamo se plasmanu među osam najboljih, a pokušaćemo da obezbjedimo mjesto i na Svjetskom prvenstvu, rekla je Bulajić.

U prvom kolu Vjera Bulajić sa reprezentacijom Srbije igra sa Mađarskom, u drugom kolu sa Italijom, dok je poslednja utakmica u grupi sa Hrvatskom. U dalje takmičenje idu dvije najbolje selekcije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here