Одржан концерт ученика и професора из Бечеја и Кањиже у Музичкој школи-почетак нове сарадње

Концерт ученика и професора Музичке школе „Петар Коњовић“ из Бечеја и Музичке школе из Кањиже одржан је синоћ у концертној Сали херцегновске Музичке школе.

Kонцерт je организован на иницијативу школе из Бечеја , коју је похађала директорицa херцегновске Музичке школе Нивес Ненадовић.

Према ријечима директорице Музичке школе „Петар Коњовић“  Тамарe Крајтмар понудили су и предлог о међусобној сарадњи.

-Очекујемо да ова школа и Наставничко вијеће  прихвати наш предлог, како би и даље сарађивали и са радошћу чекамо их код нас и узврате нам посјету. Ми као колектив први пут наступамо у Херцег новом. Град је диван, Музичка школа је предивна. Наступили су вечерас ученици  наших завршних разреда који су вриједно радили свих година уназад. Извели смо тачке са нашег новогодишњег концерта наставника, а композиције нису уобичајне и мислим да је публици било интересантно, казала је Крајтмар.

Директорица Музичке школе из Кањиже Јудита Кимчев  казала је да са ученицима из Бечеја већ годину одржавају концерте.

-Срећни смо што смо имали и ову могућност да будемо и у Херцег Новом. Јако смо срећни што смо овдје и што ћемо наставити сарадњу.

Директорица Музичке школе Херцег Нови Нивес Ненадовић казала је да планирају узвратну посјету школама као и да учествују на такмичењу које организује школа из Бечеја.

-Ми смо у контакту и дошли смо на идеју да одрже концерт у Херцег Новом, казала је Ненадовић.

На програму су била дјела Брамса, Штрауса, Монтија и Качатуријана.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here