Ђуровић: Акција „Стоп инфлацији“ се наставља у јуну, очекујемо рекордну сезону

Влада са бројним фирмама наставља акцију „Стоп инфлацији“ и у јуну. Министар економског развиха и туризма Горан Ђуровић поручио је на твитеру да „Наша привреда и Влада чувају буџет свих грађана Црне Горе“.  

Како је министар Ђуровић изјавио за „Побједу“ да је „Стоп инфлацији“ донијела резултате и да се акција наставља:  

Фото: Влада Црне Горе

– Могу да најавим ексклузивно да ћемо имати „Стоп инфлацији“ и у јуну. Акција је донијела резултате и треба још само да добијемо информације од пар трговаца, али већина њих је расположена да наставе акцију и током јуна. Инфлација се смањује. Од јануара до априла је била 8,6 одсто, тако да су Црна Гора и Белгија једине двије државе које су имали пад инфлације.

Илустрација: Tweets / Трговци који настављају акцију „Стоп инфлацији“

Још увијек трају бројни подстицајни програми у сфери подршке привреди, индустрији, туризму, женском предузетништву, тако да сам сигуран да ове године тих планираних осам милиона еура које дајемо у подстицај ће бити корисно искоришћени и да ће то значити нашим привредницима, угоститељима, хотелијерима…

О томе да ли се  прича са трајектима коначно завршава, Ђуровић је одговорио да се тај проблем ријешава.

– Требало би да буде купљен трајект у Грчкој и да ових дана дође, надамо се. И да га врло брзо имамо у погону. То ће бити највећи трајект који је био у црногорској флоти са скоро 100 мјеста. Расписан је тендер за још шест трајеката на који би вољели да се јави Поморски саобраћај који би требао да има најповољнију понуду и мислим да би генерално то била заокружена прича, сматра Ђуровић.

 Задовољан је како смо ове године авио повезани.

– Бројне су линије које лете ка Црној Гори. Недавно је слетио први авион из Kувајта на тиватски аеродром. Почеће да долијећу из Узбекистана, Емирата, Саудијске Арабије и са других бројних дестинација. Тако да смо ове године задовољни, што показују и цифре које дају аеродроми.

Ђуровић се осврнуо и на сектор угоститељства и хотелијерства:

–  Већ почиње главни шпиц и оно што добијам као информацију од хотелијера и угоститеља је да су они задовољни  посјетама у ресторанима, а хотелијери попуњеношћу хотела која је сада близу 80 одсто, а очекују да ће врло брзо ићи на 100 одсто па можемо рећи да смо много раније ушли у сезону него претходних година – поручује Ђуровић у интервјуу за Побједу,  додајући да све говори да можемо очекивати рекордну годину.

У првом кварталу ове године имали смо 50 одсто више ноћења од прошле године и више од 40 одсто више него рекордне 2019. године. То указује на једну фантастичну предсезону и сјајну сезону која је већ почела раније него претходних година – поручио је у интервјуу за Побједу министар економског развоја и туризма Горан Ђуровић.

 Додао је да досадашњи резултати показују да је потенцијал Црне Горе и до двије милијарде еура прихода и да је могуће доћи до циља да Црна Гора живи туризам 365 дана у години. Kако би се то постигло, потребно је радити на изазовима као што су сива економија и недостатак радне снаге.

Министар Ђуровић је увјерен да ће и ове године  изнаћи рјешење и смоћи снаге да фантастично одраде сезону, као што су одрадили и фантастичну предсезону.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here