Коалиција „Заједно!“: Цетиње је наш понос и наша вјечна инспирација

Парламентарни избори 2023

-У срцу свих мањих и већих побједа, које су извојеване у протекле двије године у очувању црногорске државе пред навалом великосрпског национализма, који нажалост имамо на власти, налази се управо Цетиње и све оно што је одавде кренуло као идеја, бунт или упозорење. Најбоље је то осјетила Влада Здравка Кривокапића која је пред домаћом и међународном јавношћу огољена управо на Цетињу и на Белведеру, због чега је на крају и пала. Осјетила је то и Влада Дритана Абазовића која је срушена након потписивања Темељног уговора са СПЦ, против којег је бунт кренуо управо одавде, заједно са побуном против клерикализације читавог друштва. Е то је Цетиње! То је поуздани чувар црногорске државе и нема те власти која то може одузети! У то нас увјерава и историја, али и садашњост коју живимо”, поручио је Данијел Живковић, носилац листе “Заједно! За будућност која ти припада” на синоћ одржаној конвенцији на Цетињу.

Он је изразио своје увјерење да су ова тешка времена за нама и да су успјели у ове три године да сачувамо темељне црногорске вриједности.

-Зато је вријеме да се изборимо за промјене. Та шанса је пред нама 11. јуна. Вјерујем да је вријеме за мирнија и политички стабилнија времена и за Цетиње и за Црну Гору, и вјерујем да је вријеме да вратимо Црну Гору на европски пут”, рекао је Живковић а потом навео три ствари на којима темељи тај свој оптимизам.

Он је истакао да коалиција ДПС – СД – ЛП – ДУА пред грађанима излази са веома конкретним и реалним планом како да покрене Црну Гору, да убрза њен развој, да ствара нову вриједност која ће обезбедити раст плата и пензија.

Посланички кандидат Никола Зиројевић поручио је да је било доста понижавања ове државе, њеног скретања са европског и евроатланског курса, те да се више неће дозволити да и у региони и шире, како је оцијенио, будемо предмет спрдње и поруге због незнавеног и неодговорног управљања нам припада”, казао је Зиројевић.

На трибини је говорио и кандидат за посланика Ватрослав Белан који је рекао да Цетињаке и Цетињани добро знају да је коалиција ДПС – СД – ЛП – ДУА увијек била испред свог времена.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here