ХГИ: Различитости нас чине ономе што јесмо

Парламентарни избори 2023

Представници ХГИ јуче су посјетили Херцег Нови и како наводе у саопштењу наишли на сјајан пријем мјештана и гостију који су показали занимање за њихове поруке али и добру атмосферу која их свуда прати. Вечерас приређују завршну конвенцију у Тивту у 20 часова.

Показало се да Новљани, као наши Бокељи и најближи приморски сусједи, дијеле исти сензибилитет и поглед на свијет и онда када политички припадају другим опцијама. А то нам је и најважније: да се разумијемо и уважавамо и кад се не слажемо у свему јер само тако можемо да се нађемо на заједничкој мисији за нашу државу и грађане и да од Црне Горе направимо лијепо мјесто за миран (су)живот у којем има мјеста за све наше различитости.

Трг Николе Ђурковића је током тихог недјељног поподнева био најдинамичнији кут Херцег Новог, тако да су многи Новљани посјетили наш промотивни пункт одмах након обавезне „фјаке“.

За медије су говорили чланови ХГИ Мелита Бркан и Јакша Андрић који су акценат ставили управо на културно богатство Боке и Новог, подсјећајући на врхунске умјетнике из овог краја који су били припадници различитих народа и вјера, али исте културне традиције, изнимно значајне и у свјетским оквирима. ХГИ остаје привржен његовању и развоју таквих вриједности и искрено жели да у томе сурађује са свима којима је бокешка баштина у срцу, наведено је у саопштењу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here