Вукшић: Народна коалиција ријешиће питање легализације одмах и на правичан начин

Парламентарни избори 2023.

У Народној коалицији сматрају да је предложени Закон о легализацији бесправних објеката штетан, да није правичан и праведан. То су кандидати за посланике са те листе на челу са носиоцем Дејаном Вукшићем поручили мјештанима Маслина у Подгорици.

Вукшић је казао да се грађанима нуде предлози закона за које би требало десет дана само да се објасне проблеми, које грађани унапријед не могу  ни да претпоставе.

-Ко год да вам каже да је добро да ви отплаћујете некакве кредите, он вас одмах доводи у заблуду и прави вам проблем унапријед. Зашто? Свако отплаћивање било које нкеретнине, стана или било којег нелегано изграђеног објекта подразумијева упис хипотеке за тај дуг који ћете да имате. А када вам се упише хипотека то значи да сте дугорочно лимитирани. То је потпуно неприхватљиво, казао је Вукшић.  

Кандидат за посланика  Марко Милачић је поручио да ће након 11. јуна када  „Народна коалиција“ буде дио новог сазива Скупштине Црне Горе донијети правичан закон о легализацији, који ће заиста бити заснован на принципу социјалне правде.

-Заједно са вама ћемо направити нови закон који ће бити поштен, правичан и праведан. Предложени закон министарке Новаковић и господе из УРЕ је штетан. Ово питање којим се, колико видим, једино бави Народна коалиција је једно од највећих питања Црне Горе, с обзиром да питање легализације бесправних објеката погађа директно и индиректно огроман број грађана.

Кандидат за посланика Владислав Дајковић је казао да мало ко у јавности коментарише чињеницу да је овим законом предвиђено да, уколико власник не покрене процес легализације у року од шест мјесеци, кућа ће бити срушена.

-Ви и већина оних који живе у бесправним објектима нисте правили куће од мерака и хира. Потпуно разумијем да не треба привилеговати оне који желе бесплатно да легализују објекат од рецимо пет спратова, нити бесправно саграђени хотел на приморју, али ако је неки објекат основни објекат становања гдје живи двочлана, трочлана, четворочлана или већа породица, која има само то, легализација мора и биће бесплатна. Ако држава има новца за оне који су покрали ову земљу, мора имати и за легализацију крова над главом, рекао је Дајковић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here