Одржан 6. сајам домаће трпезе, Орјен има шта да понуди

Сајам домаће трпезе и традиционалних јела, који је данас одржан на Каменом у организацији Мјесне заједнице, Агенције за развој и заштиту Орјена и Туристичке организације, окупио је 13 излагача који су показали богатство природе херцегновског залеђа, али и бројне госте који су уживали у природи и укусној храни. У понуди су били сиреви,  пршут, кобасице, мед, приганице, роштуле, вино, сокови, ликери, слатко, џемови, а посјетиоци су могли да купе домаћи кромпир, мркву, купус, лук, цвеклу и друге производе  који успјевају у нашем залеђу.

Сајам је отворила директорица Агенције за развој и заштиту Орјена Бојана Вуковић која је истакла да је Туристичка организација препознала значај херцегновског залеђа у укупној туристичкој понуди Херцег Новог.

-Ова манифестација има за циљ и унапређење и развој сеоског туризма кроз подршку произвођачима домаћих производа и сеоским газдинствима, казала је Вуковић.

Далибор Вуковић из Туристичке организације поручио је да је ова манифестација ново усмјерење  дестинације која мора проширити репертоар својих услуга.

-Мислим да догађаји овог типа доказују да идемо у том смјеру и Туристичка организација ће увијек подржавати овакве догађаје јер су они у сагласности са нашим циљевима да представимо Херцег Нови као дестинацију која није везана само за приобаље већ која има своје специфичности и да рибрендирамо дестинацију у том смјеру као интегрисани туристички производ мора и планине, руралног и приобалног, тако да ће луштичка и подорјенска села бити приоритети у нашем даљем раду, казао је Вуковић.

Госте је поздравио и предсједник МЗ Камено Горан Становчић и позвао их да прошетају и виде панораму Херцег Новог са обода Каменог.

Организована је и изложба фотографија «Подземни свијет Орјена», а наступили су КУД Слога и Вокални ансамбл Лира.

У оквиру 6. Сајма домаће трпезе планирана је и ноћна тура ка атрактивним локацијама.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here