Дјечија пјесма и игра – одржан први концерт фестивала „Поред мора пјевати се мора“

Foto: Vanja Berberović

Пјесма, глума и плес испунили су прво вече Међународног фестивала дјечијих талената „Поред мора пјевати се мора“, а гледалиште у Дворани Парк синоћ је било тијесно да прими све оне који су жељели да уживају у умјећу дјеце из Херцег Новог али и гостију, учесника фестивала.

Добродошлицу су им у Парку Бока пожељеле мале мажоретке Градске музике и Мажорет клуба Лили које су наступом донијеле дух традиције Херцег Новог, након чега је услиједио програм у Дворани Парк.

На сцену су прво ступили гости из Рожаја, Плесна група „Пахуље“ и представила се кореографијама са последњег Међународног фестивала пјесме за дјецу „Златна пахуља“ који се три деценије одржава у њиховом граду. Млади плесачи донијели су изузетну енергију пратећи сваки од солистичких наступа до краја концерта, а кореографије је урадила Аида Омерановић, оснивач и кореограф „Пахуља”.

Фото: Вања Берберовић Шуберић

Публика је аплаузом и позивом на бис поздравила ученике Драмске секције ОШ „Дашо Павичић“ и њихову менторку професорицу Саву Суботић који су извели представу „Ко је крив за јединицу“. Представа је рађена по тексту Ане Вукајловић који је адаптиран афоризмима Душка Радовића, а за тему има одрастање и родитељство. Била је то прилика да на хумористичан начин изведу пред „породични суд све кривце што је један ученик добио јединицу из математике“.

Пјесмом су потом Дворану Парк испунили млади солисти који су награђивани на фестивалима. Ове године то су били чланови хора Звјездице из Подгорице, чија је менторка диригентица хора Ана Клепић, као и солисти из хора Цвркутићи из Херцег Новог са менторком и диригентицом Лидијом Ивановић, а позив је за наредне фестивале упућен свим малим пјевачима који желе да учествују.

Фото: Вања Берберовић Шуберић

Сви заједно уживали су у дјечијим хитовима које су извели Милица Цвијетић „Поштуј старије”, Хана Дринчић „Што се збива”, Инес Асановић „Сат“, Софија Ђурић „Љубав се крије у нама“, Урош и Дуња Милачић „Ја волим пјевати“, Весна Вучуровић „Купусаро моја драга“, Мона Мујовић „Рођена да воли“, Ања Вешовић „Забушант, Дуња Милачић „У прољеће“, Лена Јакшић „Права љубав“, Сара Боричић „Спасићемо свијет“, Нина Накић „Дјед и ја“ и Јована Новичић „Право фин“, која је била и у улози водитељке.

Фото: Вања берберовић Шуберић

Организатор Међународног фестивала дјечијих талената „Поред мора пјевати се мора“ је Секретаријат за културу и образовање на челу са секретарком Аном Замбелић Пиштало, а координаторка организације је Лидија Ивановић.

За учеснике, међу којима је шест дјечијих хорова и плесна група, данас је организован излет бродом кроз залив, а вечерас ће сви заједно наступити на сусрету хорова у Дворани Парк. Концерт почиње у 19:00 сати, а улаз је слободан.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here