Народна коалиција: Формирати министарство за бригу о породици

Парламентарни избори 2023

Предсједник Праве Црне Горе, посланик у Скупштини и кандидат за посланика на листи „Народне коалиције – Сложно и тачка“ Марко Милачић говорећи о приоритетима Народне коалиције нагласио је један од главних за које се коалиција залаже, а то је здрава и срећна породица.

Народна коалиција залагаће се за формирање Министарства за бригу о породици. Народна коалиција ће предати у Скупштинску процедуру предлог измјена и допуна Закона о социјалној и дјечијој заштити који се односи на подстицање рађања како би се смањио пад природног прираштаја.

-Суштина ове измјене је увођење накнаде за другорођено, трећерођено, четврторођено и свако следеће дијете. За другорођено дијете издваја се накнада у висини од 2.400 еура која ће се исплаћивати у 24 једнаке мјесечне рате у износу од по 100 еура. За трећерођено дијете издваја се накнада у висини од 9.000 еура која ће се исплаћивати у 60 једнаких мјесечних рата (5 година) у износу од по 150 еура. За четврторођено и свако следеће дијете издваја се накнада у висини од 12.000 еура која ће се исплаћивати у 60 једнаких мјесечних рата (5 година) у износу од по 200 еура.

Носилац листе „Народне коалиције – Сложно и тачка“ Дејан Вукшић поручио је: „Вјерујем и ми сви вјерујемо да је вријеме да се покаже слога. То су показале прије свега величанствене литије, а ми се трудимо да формирањем Народне коалиције допринесемо помирењу.

Чланица предсједништва Демократске српске странке и предсједница Скупштине Котор Маја Мршуља казала је: „Точак демократских промјена нашег друштва кренуо је из Боке которске и из Котора из којег долазим, и прије велике побједе 2020. године. На изборној листи наше коалиције налазе се људи из Боке, часни људи, породично и професионално остварени и људи чистих биографија. Један од њих је и носилац наше листе Дејан Вукшић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here