Министарство здравља не искључује пропусте менаџмента Дома здравља

Дом здравља Херцег Нови

Управа за инспекцијске послове утврдила је да у херцегновском Дому здравља пет лица запослено мимо систематизације и противно нормативним актима и о томе информисала подносиоца иницијативе.

Министар здравља Драгослав Шћекић је приликом обиласка Болнице Мељине одговарајући на питање новинара РТХН рекао да је могуће да је менаџмент у настојању да побољша функционисање установе направио одређене техничке пропусте, али да не сумња да директор Алекса Ђекић свој посао обавља одговороно и професионално.

Драгослав Шћекић, министар здравља

– Знам да све што се ради у Дому здравља је у оквиру закона и сигуран сам да директор о томе води рачуна. Као Министарство преферирамо да се о свим законским прописима и могућностима дебело води рачуна. За све нелогичности које не подлијежу озбиљним одговорностима, видјећемо о чему се ради, да ли је било пропуста у том правцу, али сигуран сам да није – наводи он.

Шћекић је истакао да је, према његовим сазнањима, квалитет услуге у Дому здравља значајно побољшан, те да је мање притужби грађана, али не искључује могућност пропуста новог менаџмента.

– Стање је сада значајно боље. Када желите нешто да исправите, што је у претходном периоду врло лоше рађено или са недовољним осјећајем према пацијентима и грађанима, потребно је вријеме да се све то исправи. У том исправљању може да дође до неких техничких пропуста, али сигуран сам да ће то врло брзо доћи на ниво одговорног и озбиљног, јер знам колико су директор и менаџмент Дома здравља томе посвећени – казао је Шћекић.

Инспекција рада је након контрола у Дому здравља 18. и 19. маја подносиоца иницијативе дописом информисала да су утврђене неправилности у поступку заснивања радног односа са лицима која су затечена у контроли на пословима возача, ПР-а за информисање, физиотерапеута, раднице у вешерају и радника на обезбјеђењу.

Подсјећамо, Дио запослених у Дому здравља Херцег Нови више пута је протестовао због, како су тврдили, односа и начина рада новог директора, те позивали ресорног Министра да реагује.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here