Средства за Институт Игало биће оперативна наредне седмице

На данашњој сједници Владе премијер Дритан Абазовић казао је да ће држава трајно ријешити питање Института Игало а за превазилажење тешке финансијске ситуације уплатиће позајмицу која ће бити оперативна наредне седмице.

-Питање института Игало ћемо ријешити. Желим да охрабрим све запослене у Институту да дају максимум  да одрадимо туристичку сезону и надам се да ћемо донијети одлуке које ће трајно ријешити њихово питање. Договор између неколико министара у Влади, првенствено финансија и здравља је да дамо једну финанасијску инекцију која би могла да премости акутно тешку ситуацију и Институту, казао је Абазовић.

Он је рекао да Влада није ниједно тешко питање до сада избјегавала, те да је ријешила многа успјешно и да вјерује и да ће питање Института ријешити успјешно.

-Мора да буде јасно  да држава није стопроцентни власник Института и да ми, изузетно цијенећи социјалну компоненту и гостију који су присутни са далеких дестинација,ми ћемо иаћемо у сусрет. Очекујем да ћемо на електронској сједници почетком седмице или на сједници у четвртак омогућити да средства, која ће Институту помоћи да функционишу у наредним мејсецима без проблема, буду оперативна.

Према ријечима државног секретара министарства финансија Илије Вукчевића, циљ им је да до наредне сједнице Владе са ресорним министарством пронађу прелазно рјешење финансирање Института “дР Симо Милошевић”, како би та институција измирила заостале зараде и на добар начин ушла у љетњу туристичку сезону.

-Добили смо допис од ове институције, упознати смо са ситуацијом и проблемима и наш је циљ да до наредне сједнице Владе са ресорним министарством изнађемо прелазно рјешење за њихово финансирање, истакао је Вукчевић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here