Успостављена сарадња општинског секретаријата и новосадског Бизнис инкубатора

Секретаријат за туризам, економски развој и инвестиције Општине Херцег Нови озваничио је сарадњу са Бизнис инкубатором из Новог Сада. Бизнис инкубатор НС је већ деценију присутан као значајан катализатор за покретање послова младих предузетника у Војводини и мјесто које спаја знање и потребну инфраструктуру за покретање бизниса.

Фокус овог инкубатора је пружање подршке пројектима који су базирани на знању и новим технологијама чије потенцијално тржиште својим обимом има могућност за високу скалабилност. Специјализовани су за рад са тимовима у области информационо-комуникационих технологија и креативних индустрија.

-Општина Херцег Нови у свом Стратешком плану развоја има пројекат Бизнис инкубатора, чија је реалзација према Акционом плану предвиђена за 2024. годину. Обзиром на њихово велико искуство у отварању и вођењу пословног инкубатора овог типа, могу да изразим велико задовољство што отпочињемо сарадњу са Бизнис инкубатором НС. Данас смо озваничили сарадњу и договорили оквир и обим те сарадње. Суштински, ради се о помоћи Општини Херцег Нови односно Секретаријату у успостављању, одабиру најоптималнијег модела организовања, вођењу и другим неопходним радњама за успјешну имплементацију овог пројекта. Сва ова подршка и помоћ за нашу Општину је бесплатна, на чему неизмјерно захваљујем директору др Ђорђу Целићу. Такође напомињем да је сувласник односно суоснивач Бизнис инкубатора НС, поред Покрајинске владе и Града Новог Сада, и Факултет за техничке науке Универзитета у Новом Саду. То је још једна битна копча за нас. ЕТФ ускоро отвара одјељење у Требињу, гдје ће и студенти из Херцег Новог имати прилику да стичу образовање из области ИКТ-а. На тај начин заокружујемо оно што је један од наших приоритета – образовање младих за потребе послова из области информационих и комуникационих технологија и подршка тим младим људима за отпочињање пословања, истакао је секретар Секретаријата за туризам, економски развој и инвестиције, Ненад Витомировић.

Он је претходног дана био гост на Данима женског предузетништва који су организовани од стране Секретаријата за привреду и туризам покрајине Војводине. Том приликом, Витомировић је имао разговоре са покрајинским Секретаром за привреду и туризам др Ненадом Иванишевићем и државном секретарком министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Данијелом Мирјанић о развоју предузетништва и оснаживању жена у бизнису. Састанку је присутвовала и Генерална конзулка Црне Горе у Војводини, Невенка Ћировић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here