У току бетонирање шеталишта у Игалу, сви радови биће завршени за двије седмице

Забрана извођења грађевинских радова у Херцег Новом на снагу ступа 15. јуна, до када би сви радови  на територији града требало да буду приведени крају.

Предсједник Општине, Стеван Катић информисао је да ће  санација дијела Обале Николе Ковачевића бити завршена најкасније до 7. јуна.

Подсјетио је да су почетак овог пројекта обиљежили бројни проблеми, али да су у локалној управи задовољни тренутном динамиком.

Директор компаније Брив Владимир Мрачевић потврђује да је испоштована динамика радова дефинисана у марту и објашњава сложеност до сада обављених послова:

-Извршено је полагање свих планираних инсталација, новог фекалног колектора, атмосферске канализације, свих прикључака на овом дијелу система нове јавне расвјете, електро и телекомуникационих инсталација. Такође, изазов је представљао велики број постојећих конекција и прикључака који нису били евидентирани што је захтијевало додатни рад и бројна прилагођавања. 

Тренутно се обавља бетонирање на преосталих 100 метара трасе, постављање ригола и бехатона. Мрачевић каже да уколико временски услови буду повољни, радове ће завршити у наредне двије седмице.

-Све ће се вратити у првобитно стање, прије свега у дијелу парка Титове виле гдје ће бити обављено поновно озелењавање. Све што је остало након радова биће уређено и враћено у првобитно стање, казао је Мрачевић.

Прва фаза санације дијела Обале Николе Ковачевића обухвата потез од Титове виле до Хотела Палмон беј у дужини од 700 метара. Након љетње сезоне посао ће бити настављен у другој фази, до некадашњег ресторана Галеб. Мрачевић каже и да ће та дионица бити захтјевна, са ископима дубине преко четири и по метра, због чега ће морати да направе детаљан план и корекције у пројектној документацији.

Премда град тренутно дјелује као градилиште, јер је отворено неколико капиталних пројеката, предсједник Општине Стеван Катић вјерује да туристе неће дочекати раскопане улице и да ће сви започети радови бити завршени до 15. јуна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here