Из коалиције „За будућност Црне Горе“ позивају ПЕС, УРУ и Демократе на постизборни заједнички рад

Парламентарни избориу 2023.

Скупом у препуној сали Старе зграде Владе у Подгорици почела је изборна кампања коалиције „За будућност Црне Горе“ гдје је поручено да једино глас за овај политички савез гарантује да се Демократска партија социјалиста никада неће вратити на власт. На првој конвенцији су истакли да знају за план западних амбасада да искључе странке ове коалиције из будуће власти и саставе Европу сад и ДПС. Позвали су ПЕС и коалицију Демократа и Уре на постизборни заједнички рад као у општинама гдје удружено врше локалну власт и упозорили их да не слушају оно што им предлажу амбасаде јер то није добро ни за њих ни за грађане.

-Уколико само поновимо резултат са предсједничких избора, а не сумњам да ћемо га унаприједити, нема будуће Владе Црне Горе без коалиције ЗБЦГ. Нама не треба Влада због фотеља, већ да би способни људи, као они које смо именовали у општинама и јавним предузећима, мијењали Црну Гору. Свуда смо имали сјајне резултате гдје су дошли кадрови из нашег политичког савеза. Ми смо те прилике, додуше мале, искористили на најбољи могући начин, рекао је предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић.

Он наводи да је ова коалиција поносна на то што није заборавила оне људе са којима су се борили против режима Мила Ђукановића и дискриминације српског народа и да се данас они који се раније нису могли запослити јер су Срби, а имали су стручне квалификације и знање, истичу као најбољи радници. Наглашава да их забрињава што је досад власт углавном састављала амбасада САД и амбасаде других западних земаља.

-Дужни смо да истрајемо на путу који смо започели и да снагом нашег народа и наших гласова колегама из ПЕС-а кажемо – ви сте наши партнери, ми смо ваши партнери, немојте да идете са ДПС-ом. Пружамо руку сарадње, истиче Мандић.

Предсједник Демократске народне партије Милан Кнежевић казао је да ће у сарадњи са Србијом отворити двије фабрике на сјеверу Црне Горе и да тај дио земље заслужује да буде замајац развоја државе, те да ће економским реформама вратити регрес, топли оброк и зимницу, што је повећање од 13 посто на основну зараду и да се то може реализовати измјенама закона већ на првом скупштинском засиједању.

-Не мрзимо никог, ово је заједничка држава свих који живе у њој и други немају више права на Црну Гору од нас, нити нас више ико може гетоизирати и стигматизовати као „антидржавне елементе“. Ми се никада нећемо одрећи историје ни духовности, ни онога што је представљало изворну Црну Гору, али желимо са свима да градимо заједничку будућност јер је то у интересу наше дјеце, рекао је Кнежевић.

Објаснио је да након побједе 11. јуна неће ићи у неку амбасаду, већ у манастир да запали свијећу и захвали се Богу што је Црну Гору вратио себи, као и да му прва посјета неће бити ни Бриселу, ни Берлину, већ братском Београду и да имају обавезу да на овим изборима заврше одсудну битку и поставе барјак слободе.




LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here