Ровчанин: Храбре одлуке и инвестиције се множе! Бројимо нова радна мјеста

Парламентарни избори 2023.

Економски напредак не смије бити политичка флоскула, нови начин рада и нова политика гарантују чак 3000 нових радних мјеста у електроенергетском сектору. Пуњење државне благајне је могуће и зато смо се одлучили да први корак буде борба против мафије и уништавање системске корупције. На овим изборима морамо добити прилику да завршимо започети посао.

Данас не говоримо само о томе како ћемо сузбити корупцију, то се већ дешава и ЕУ институције на том путу хвале Црну Гору, него правимо нове инвестиционе планове како ће враћени новац бити искориштен. Први план је енергетика. Новац који ће се вратити у државну благајну није мали. Износи скоро двије милијарде еура на годишњем нивоу. Од тог новца планирамо системска улагања у нове вјетропаркове, хидроелектране, соларне електране, гасне електране, фабрике цемента и грађевинског материјала.

Онемогућавање развоја енергетике у Црној Гори била је стратешка одлука лоше власти. Нама се уништавала животна средина, рачуни су били све већи и већи, а потенцијал је спавао јер није било интереса да га знање и добри пројекти покрену.

Наш циљ је да изградимо систем. Зауставимо мафију, корупцију и новац усмјеравамо у пројекте од којих ће грађани имати корист у виду њиховог бољег стандарда.

Желимо да завршимо започето. Храбрим одлукама за четири године добили би и велику соларну електрану код Улциња, велику хидроелектрану на Крушеву, нове гасне електране у Луци Бар и нове вјетропаркове. Умјесто да извозимо стотине милиона еура вриједности електричне енергије, да јачамо БДП, смањујемо спољнотрговински дефицит, сада имамо заробљен инвестициони новац у сивим зонама.

Зато су за стратешке пројекте, потребне храбре одлуке одлучних људи. Ојачаћемо када побиједимо слабости система. За те слабости сви знају, али их излијечити могу само људи који имају храбрости и одлучности. Храбро смо бројали нове енергетске објекте и тек ћемо бројати. Храбро чистимо систем, наводи се у саопштењу кандидата за посланика Коалиције ,,Алекса и Дритан, Храбро се броји!“ Николе Ровчанина.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here