Коалиција “Заједно!” у Бијелом Пољу: За нове инвестиције и радна мјеста на сјеверу!

Парламентарни избори 2023.

Кандидати са листе “Заједно! За будућност која ти припада – Данијел Живковић” представили су у Бијелом Пољу изборни програм коалиције коју сачињавају ДПС – СД – ЛП – ДУА.

Присутнима се обратио носилац листе Данијел Живковић који је казао да је суштина и циљ окупљања намјера да се јавност још једном упозори на инвестиције које су заустављене на сјеверу и девастацију вриједне опреме која пропада захваљујући немару претходне двије владе.

Као један од темеља изборног програма, Живковић је навео економију и побољшање животног стандарда грађана.

-Покренућемо инвестициони циклус који нам је потребан да бисмо завршили започете пројекте на Бјеласици, пројекте на Ђаловића пећини, у Мојковцу, у Колашину, Андријевици, Рожајама, Беранама, да би смо све оно што смо ми започели довели до краја. Имамо конкретан план. Завршимо преговоре са ЕУ, покренемо инвестициони циклус, а знамо гдје се тај новац налази у европским фондовима, завршимо ове пројекте да не би се задуживали по високим каматама, да ми то зарађујемо и да економија буде реално одржива. Фокус нашег програма је на човјеку. Наша интенција у првом наврату је да повећамо минималну пензију на 350 еура, саопштио је носилац листе. 

Додао је да ће се листа коју предводи борити да грађанин има већу плату, већу пензију и већи лични доходак али на реално одрживим основама, на бази привреде и економије која ће бити одржива и конкурентна Говорећи о Европској унији он је истакао да је наша држава заустављена на свом путу усвајања европског система вриједности.

-Да су ове претходне двије владе уложиле 20% труда у европске интеграције у односу на нашу кооперативност као опозиције, Црна Гора би данас била сигурно 5 корака ближе вратима ЕУ. Зато позивамо да што прије убрзамо процес европских интеграција. Црна Гора мора да буде прва сљедећа чланица ЕУ до 21. маја 2026. године. Знамо да је за наредне двије године то могуће, а имамо довољно институционалног знања да можемо да завршимо све преговоре који се тичу нове методологије. Ако наша коалиција буде дио власти немојте да имате никакву дилему да ћемо ићи убрзаном траком ка ЕУ. Уколико та влада не буде европска будите сигурни да нећемо имати европски квалитет живота у Црној Гори, упозорио је Живковић.

Бјелопољцима су се обратили и други кандидати за посланике који су, представљајући програм посебно фокусирали дио који се односи на развој сјевера, професор Никола Миловић, др Елвир Зврко, Зоја Бојанић Лаловић и Стефан Ћулафић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here