Наступ предшколаца у оквиру пројекта „Растимо уз плес“

Foto: Arhiva RTHN

ЈПУ „Наша радост“ другу годину реализује пројекат „Растимо уз плес“, у оквиру којег дјеца свих предшколских група на Тргу Николе Ђурковића наступају са васпитачима и родитељима.

Како је за РТХН објаснила директорица ЈПУ „Наша радост“ Тамара Живановић, дјеца ће се представити са осам кореографија.

-Пројекат регионалног карактера смо преузели од Дјечије плесне асоцијације из Београда. Сви већи градови у региону обиљежавају ову манифестацију на начин да сви у исто вријеме, са једнаким бројем кореографија, плешу на градским трговима и са родитељима и са васпитачима, а носиоци су свакако дјеца. На овај начин желимо да укључимо и родитеље и локалну заједницу да заједно стварамо лијепе успомене, казала је Живановић.

Предшколци ће ове године учествовати и на Међународном дјечијем карневалу 2. јуна.

-Ове године дјеца ће први пут учествовати током отварања, тако што ће имати мали дефиле кроз град, гдје ће стати испод Сат куле, Капо од карневала ће проћи поред њих и свечано отворити карневал, а онда ћемо  и учествовати са својим кореографијама за вријеме трајања карневала.

Мали предшколци из свих васпитних јединица заплесаће сутра у 18:00 сати на Тргу Николе Ђурковић, чиме ће симболично обиљежити завршетак периода проведеног у вртићу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here