Животна прича Мире и Аца Сијерковића преточена у серију “Изувене папуче”

Захваљујући идеалним локацијама, гостопримству, подршци и предусретљивости, продуцентске куће све чешће бирају Херцег Нови за снимање филмских сцена и серија.

“Fenix film” и “Nemesis production” из Србије почели су снимање серије „Изувене папуче“ у Баошићу, гдје се и одвија радња у чијем је фокусу љубавна прича, али и живот и дружење бокешких рибара.

Животни сценарио Мире и Аца Сијерковића преточен је у серију која је у основи је љубавна драма са примјесама комедије, а свидјеће се свим генерацијама, прича за РТХН продуцент Мирослав Хуђец.

-Можемо рећи да је ова серија нешто ново. Без стресних сцена, без криминала, без политике, без насиља; дакле, намењена је за гледаоце од 7 до 77 година. То је једна здрава породична прича коју могу сви заједно да гледају, једна лепа серија, која ће, поред Црне Горе, верујте ми јако леп одзив и гледаност имати и у Србији, зато што је и тој публици интересантно да види како то људи живе на мору. Овде је менталитет људи тотално је другачији, и нама је то јако занимљиво.

Мирослав Хуђец, продуцент

Хуђец истиче љепоту амбијента, али и саме приче која је „питка“ и аутентична.

-Довољно је да се окренете око себе и видећете да ту не можете да погрешите ни да направите лош кадар када је једноставно све лепо. Сам сценарио серије је животна прича, значи није написан за 30 дана па се кренуло у снимање серије. То је, иначе, животна прича Мире Сјерковић, сценарио који је писан 30 година и који је, уз добру драматургију Борка Брајовића, сада само мало модификован, јер се снима у реалном времену, са неким епохама и сећањима, тако да је само прилагођен модернијим технологијама, али је концепт и сам сценарио остао исти.

Потенцијал за промоцију мјеста препознала је Општина Херцег Нови, која је подржала снимање серије „Изувене папуче“, као и Радио телевизија Херцег Нови. Серија ће премијерно бити приказана у нашем програму након Нове године.

-Ријеч је о озбиљном и великом пројекту. Имамо сценарио за 50 епизода; значи, пет сезона по 10 епизода. Сада радимо пилот – прве три епизоде, али не пилот који ће се касније преснимавати са другим глумцима, него радимо прве три и само ћемо наставити даље снимање, најавио је Хуђец.

Предраг Котур, глумац

Лик Аца Сјерковића, који је према ријечима оних који су га познавали био дружељубив човјек, школован; оличење праве душе Боке Которске, игра глумац Предраг Котур, који сматра да нам такав дух данас недостаје.

-За њега истичу да је био жива легенда, који је свакодневно окупљао пријатеље. Мени то као глумцу значи много, јер је у данашњем свету мало таквих људи, којима сам се ја приватно много више дивио. То су људи који су чак и својом малом речитошћу могли да призову велики број, да не кажем следбеника, али својих пријатеља; тако се стварају пријатељи за цео живот. Мислим да ова серија може да нам врати тај неки дух пријатељства. На мору је свакако пријатељство просто део атмосфере, а мислим да нам управо то фали. Ми као људи смо се мало погубили због свих ствари које су нам се издешавале, и морамо мало да се вратимо себи. Ова серија је прилика да људи виде како је то некада било, да то пренесемо сада у модерно доба и да се вратимо себи и правим вредностима. То нам је најважније, поручује Котур.

Прича је, наравно, прилагођена данашњем времену, а за улоге које су аутентичне, ангажовани су херцегновски глумци, за које Котур има само ријечи хвале.

-Прича се наслања се на истините ликове и људе који су стварно овде живели, баш на овом простору и где сада снимамо. Ми смо захваљујући сећањима људи који су још међу нама успели да саставимо неки мозаик, и на мало другачији начин ћемо покушати да представимо како би њихов тадашњи живот изгледао у 21. веку. Сарадња са глумцима из Херцег Новог је одлична. Они су природно талентовани набаждарени људи. Једноставно када радиш са људима који имају такву врсту темперамента, ниједна школа ни академија то не може да научи. Они су људи постојани, прави и пре свега вредни. Ништа им није проблем и све се лако договарамо. Постоји та нека догма између људи који су професионалци, који су завршили неке школе и који имају иза себе много радног искуства, и између људи који су просто заљубљеници у тај наш посао, међутим ту нема неке разлике. Она не постоји, то је равна линија плиме и осеке и једноставно мислим да су заиста завредили да радимо овај пројекат сви заједно, истиче Котур.
Улоге у серији „Изувене папуче“ тумаче Исидора Рајковић, Борко Брајовић, Предраг Васовић, Оливера Викторовић, Александра Вучић, глумци Херцегновског позоришта и дјеца херцегновске школе глуме „Маска“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here