У Туристичкој организацији Херцег Нови очекују одличну сезону

Да је Херцег Нови веома привлачна дестинација за различите структуре гостију из свијета и региона говори велики број туриста и посјетилаца који се ових дана могу видјети на улицама града.

Према ријечима Наталије Терзић из Туристичке организације Херцег Нови веома су задовољни предсезом, и очекују веома успјешну љетну туристичку сезони.

-Биљежимо одличан период предсезоне, бољи него прошле године, па и у поређењу са 2019. која је била рекордна, тако да се можемо похвалити, статистички гледано, одличним бројевима; тренутно је 7 414 туриста, од тога је 7 050 страних, а остало су домаћи. Сигурни смо да ће овај тренд раста да се настави и у преосталом дијелу предсезоне, као и током комплетне љетне туристичке сезоне.

Наталија Терзић, Туристичка организација Херцег Нови

Судећи по најавама за сезону 2023. не треба бринути, истиче Терзић.

-Она ће сигурно бити минимално на нивоу прошлогодишње. Захваљујући повратним информацијама које добијамо са емитивних тржишта, али и оних даљих, такође захваљујући информацијама које добијамо од наших представника у туристичкој привреди града, хотелијера, издаваоца приватног смјештаја и угоститеља, мислимо да ће заиста бити одлична сезона, можемо се надати чак можда и рекордној.

Током свеобухватне промотивне кампање представили су разноврсну понуду нашег града, намијењену различитим циљним групама гостију.

-На повећано интересовање сигурно је утицала одлична промоција коју смо радили безмало од јесени прошле године. Након новогодишњих празника кренула је кампања „Празника мимозе“ што је доприњело одличној промоцији Херцег Новог, самим тим и предсезоне, односно љетне туристичке сезоне, која сваке година заиста има шта да понуди у том ферстивалском смислу. Херцег Нови је град фестивала гдје се љети под отвореним небом одвијају бројне манифестације, концерти, фестивали, књижевне вечери од јуна све до октобра, што га чини интересантним за туристе који воле таква дешавања. Календар манифестација ће овог љета заиста бити богат, а њиме су обухваћени садржаји и за оне туристе који су породичног карактера, као и за омладину и за оне који воле авантуризам. Наше залеђе у том смислу нуди богате садржаје, као и полуострво Луштица, што ће, поред купања, сунчања и свега онога што пружају плажа и море, заокружити одличну понуду ове сезоне. 

Процјене су да ће овога љета цијене  на нивоу комплетне услуге бити веће између 10 и 15 %, каже Терзић. Иако ће мањак радне снаге представљати проблем, у Туристичкој организацији Херцег Нови вјерују да ће се наћи модел да се он превазиђе и да да се сезона изнесе на најбољи могући начин.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here